molim za pomoc, stalno pisutni bolovi

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
palcica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Nov 18, 2005 4:53 pm

molim za pomoc, stalno pisutni bolovi

Post od palcica »

Ne znam sta vise da radim. U aprilu mjesecu sam imala kiretazu zbog uginuca ploda. Sve je proslo kako treba i ja sam se relativno brzo oporavila. Doktor mi je rekao da pola godine ne ostajem u drugom stanju i ja sam ga poslusala. U julu mjesecu sam dobila upalu jajnika, primala longacefe i zalijecila je. Od avgusta mjeseca imam stalno bolove, ali kao da me boli materica. Bila sam na preglede i ultrazvuk, vadila krv i davala urin i sve je bilo u redu. Ova prica se ponavlja vec 4 mjeseca. Svaki mjesec kada dobijem bolove idem na kontolu i odgovor je uvijek isti "sve je u redu". Promjenila sam u ovom periodu 3 doktora ali nista nije dalo rezultata.
Bolovi mi pocnu u periodu ovulacije i traju 7 -8 dana. Boli me materica i ledja. Onda bol prestane 2-3 dana i ponovo se javi do sledeceg ciklusa i sve tako traje vec 4 mjeseca. Ovaj mjesec sam bas pratila po maybe baby testu, bol je poceo kada je test pokazivao plodne dane. To je trajalo 7 dana, onda nisam imala bol 3 dana, a test je pokazivao da su plodni dani prosli. Opet sam dobila bolove nakon toga i provjerila test koji je ponovo poceo pokazivati plodne dane. Nista mi vise nije jasno. Ne ide mi se kod doktora jer znam njihov odgovor, a prosto neznam koje analize vise da radim i sta da provjeravam jer definitivno nesto nije u redu kada imam taj gadni tupi bol koji nije previse jak ali je stalno prisutan i pravi mi uzasnu nervozu. Zeljelja bih ponovo da ostanem trudna i pokusavam al se bojim da ovo ima veze s tim. Molim Vas pomozite mi neznam kome vise da se obrati. Unaprijed Vam hvala.
PedjaDj
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Jan 11, 2005 11:01 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od PedjaDj »

:( Bol u sredini ciklusa oseti se kada dođe do rasta i prskanja folikula. Ali netraje tako dugo kako vi navodite. Dali ste radili transvaginalni u/z ili preko stomaka?
palcica
Novi član
Novi član

Post od palcica »

Ma jesam, radila sam ultrazvuk i vaginalnom sondom i preko stomaka, ali odgovor je ist "sve je u redu". Neznam koje nalaze treba jos da izvadim da bi otkrila sta mi je. Neko kaze da moze biti debelo crijevo, pa de se bol reflektuje u donjem dijelu stomaka. Sta da radim?
palcica
Novi član
Novi član

Post od palcica »

Interesuje me koje nalaze treba da odradim da bi mi se postavila tacna dijagnoza. Planiram sledece sedmice da otpocnem ispitivanja zato vas molim da mi kazete koje sve nalaze da odradim prije odlaska kod ginekologa. Hvala Vam unaprijed.
Capri
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Nov 14, 2005 9:34 pm

Post od Capri »

Palcice,
i ja imam isto kao ti :o Meni traje to vec vise od godinu dana :o :o Samo sto ja imam i malo kao sukrvicu(oko 2 dana).Mene ginekolog ubedjuje da je to od ovulacije,Dr opste prakse misli da je mozda debelo crevo....
Ja cak nisam isla ni na UZ,a Dr me vec salje na laparoskopiju i kolonoskopiju :x
Ako saznas nesto u vezi tog famoznog i dosadnog bola,javi mi ovde.
Pozdrav
palcica
Novi član
Novi član

Capri,

Post od palcica »

Definitivno sam odlucila da sledece sedmice krenem sa ispitivanjima iako mi ih je vise preko glave. Javicu ti odmah sta su mi rekli doktori. Reci mi da li imas djece, a ako imas jesi imala normalne trudnoce, jer meni se ovo pocelo desavati 2 mjeseca nakon kiretaze pa se uzasno plasim sledece trudnoce. Iako se tri mjeseca trudim da zatrudnim - nista na zalost.
Capri
Novi član
Novi član

Post od Capri »

palcice,
meni se to pocelo desavavti 3 meseca posle spontanog pobacaja :(
palcica
Novi član
Novi član

Capri,

Post od palcica »

Molim te reci mi da li si pokusavala ponovo da zatrudnis :( , jer se ja jako bojim da ovo moze imati veze sa tim sto jos ne ostajem u drugo stanje :cry:
Capri
Novi član
Novi član

Post od Capri »

Palcice,
nisam jos pokusavala :-?
Odgovori