Molim Vas za savet u vezi hormonskog testa, koji treba da uradim, jer mi ciklus vec godinama nije redovan. Pokusavala sam sa nekim kontraceptivnim tabletama (po savetima lekara), ali mi nisu pomogle, pa mi je moj lekar(u domu zdravlja) dao da, od 2. do 5. dana ciklusa izvadim nekih pet hormona. Pre nedelju dana sam otisla kod privatnog ginekologa, koji radi te testove, ali mi je on rekao da bi to trebalo da uradim negde oko 14. dana ciklusa.
Sad sam malo zbunjena i ne znam koga od njih da poslusam.
Molim Vas da mi kazete sta bi trebalo da uradim.
Unapred hvala!
Kada uraditi hormonski test?
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
-
- Novi član
- Pridružio se: Čet Okt 23, 2008 3:14 pm
- rikikiki
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Mar 21, 2008 2:56 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
FSH, LH, E2 (estradiol), testosteron, prolaktin, DHEA, SHBG obavezno 2.-5. dana ciklusa, najbolje 3. dan.
Prolaktin ponovo oko 21. dc.
Ne znam na što je mislio ovaj privatni ginekolog...osim toga od kada ginekolozi rade hormonske slike ... to se radi u laboratorijima!!??!
Osim ako se ne radi o nečem sasvim drugom.
Kada postaviš pitanje na forumu, trebala bi točno napisati što trebaš, a ne "nekih 5 hormona". Ja pretpostavljam da se radi o gore navedenim spolnim hormonima.
Prolaktin ponovo oko 21. dc.
Ne znam na što je mislio ovaj privatni ginekolog...osim toga od kada ginekolozi rade hormonske slike ... to se radi u laboratorijima!!??!
Osim ako se ne radi o nečem sasvim drugom.
Kada postaviš pitanje na forumu, trebala bi točno napisati što trebaš, a ne "nekih 5 hormona". Ja pretpostavljam da se radi o gore navedenim spolnim hormonima.
- ja '75. visoki FSH-27,8
- mm '68. AT-OAT
- 2 stimulirana - 0 j.s.
- 2 klomifenska - 2 ET - beta=0
- 8 prirodnih - 1 ET = beta 20
- 2 femarska - 1.=ET 2 blast.; 2. nema ET
- mm '68. AT-OAT
- 2 stimulirana - 0 j.s.
- 2 klomifenska - 2 ET - beta=0
- 8 prirodnih - 1 ET = beta 20
- 2 femarska - 1.=ET 2 blast.; 2. nema ET