Kada uraditi hormonski test?

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
AndrijanaS
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Okt 23, 2008 3:14 pm

Kada uraditi hormonski test?

Post od AndrijanaS »

Molim Vas za savet u vezi hormonskog testa, koji treba da uradim, jer mi ciklus vec godinama nije redovan. Pokusavala sam sa nekim kontraceptivnim tabletama (po savetima lekara), ali mi nisu pomogle, pa mi je moj lekar(u domu zdravlja) dao da, od 2. do 5. dana ciklusa izvadim nekih pet hormona. Pre nedelju dana sam otisla kod privatnog ginekologa, koji radi te testove, ali mi je on rekao da bi to trebalo da uradim negde oko 14. dana ciklusa.
Sad sam malo zbunjena i ne znam koga od njih da poslusam.
Molim Vas da mi kazete sta bi trebalo da uradim.
Unapred hvala!
Korisnikov avatar
rikikiki
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Mar 21, 2008 2:56 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od rikikiki »

FSH, LH, E2 (estradiol), testosteron, prolaktin, DHEA, SHBG obavezno 2.-5. dana ciklusa, najbolje 3. dan.
Prolaktin ponovo oko 21. dc.
Ne znam na što je mislio ovaj privatni ginekolog...osim toga od kada ginekolozi rade hormonske slike ... to se radi u laboratorijima!!??!
Osim ako se ne radi o nečem sasvim drugom.
Kada postaviš pitanje na forumu, trebala bi točno napisati što trebaš, a ne "nekih 5 hormona". Ja pretpostavljam da se radi o gore navedenim spolnim hormonima.
- ja '75. visoki FSH-27,8
- mm '68. AT-OAT
- 2 stimulirana - 0 j.s.
- 2 klomifenska - 2 ET - beta=0
- 8 prirodnih - 1 ET = beta 20
- 2 femarska - 1.=ET 2 blast.; 2. nema ET
Gala06
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Sep 02, 2008 11:59 pm

Post od Gala06 »

Tacno je ono sto ti je Rikiki napisala, ali ti svakako moras zvati dr. da ga pitas da nije u slucaju greska ili ti je s nekim razlogom rekao 14 dan...
ili uradi i 3 i 14 dan hormone, pa da te ne grize savest!
Odgovori