nije endometrioza?

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
vitez_koja
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Okt 23, 2008 12:04 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

nije endometrioza?

Post od vitez_koja »

Imam jedno pitanje,i cenio bih mislenje nekog lekara..
Naime,jednoj mojoj poznanici je pre nekog vremena dijagnostifikovana endometrioticna cista od 7cm i predlozena joj je laparoskopija da se to odstrani. Pocetkom ovog meseca (oktobra) joj je uradjena ta laparoskopija i izvadjena cista,i sve se cinilo u redu. Medjutim,s obzirom da se posle te operacije prima neki lek (diferelin,valjda) za zaustavljanje menstruacije,trebala je da ga primi ali joj je pato-histoloshkim nalazom neposredno pre primanja leka utvrdjeno da NEMA ENDOMETRIOZU i doktorima nije jasno odakle onda krv u toj cisti? Recite mi, i cenio bih struchno misljenje,koji su MOGUCI razlozi da se nadje krv u cisti a da nije endometrioza???
I josh neshto: da li mozhe nesto da se desi ako npr.15 dana posle te laparoskopije ona dobije menstruaciju (s obzirom da nije primila diferelin koji zaustavlja menstruaciju)????
Pored struchnog mishljenja,bila bi dobrodoshla i neka iskustva devojaka koje su imale slican problem...
HVALA VAM UNAPRED!!
t.b.
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Jul 07, 2007 4:56 pm

Post od t.b. »

Ja sam imala slican problem.U ptanju je bila cista zutog tela(po HP nalazu),i one mogu da imaju taman sadrzaj.Ako sam dobro shvatila Dr,i one mogu da krvare`unutar sebe`.
t.b.
vitez_koja
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Okt 23, 2008 12:04 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od vitez_koja »

Hvala ti,t.b.!

Kako si ti resila taj problem,tj.koja ti je bila terapija i kako ti je sad?
Odgovori