Trudnoca nakon endometrioze

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
Kaca76
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Sep 25, 2008 8:43 pm

Trudnoca nakon endometrioze

Post od Kaca76 »

Imam 32 god. a muz 34. U braku smo 7 god. Kod supruga je dijagnostikovana normospermija i teratospermija. Nikad nisam ostajala trudna. U martu 2007 uradjen mi je HSG (nalaz je bio uredan). Nakon toga uradjene su 2 neuspesne inseminacije. Obzirom da nije doslo do trudnoce nakon godinu dana folikulometrije i navedenih inseminacija doktorka je preporucila da se uradi laparaskopija jer je sumnjala na endomertiozu. Laparaskopija je uradjena u junu 2008 (DG/endometriosis gr1, TU ovarii l. dex (patohistološki nalaz fibrom)) nakon cega je usledila terapija Zoladexom (3 meseca). Folikulometrija poceta pre dobijanja prve menstruacije nakon terapije sa rezutatima: endometrijum 10, folikul desno 19mm, estradiol 72,3 pg/ml. Molim Vas da mi odgovorite ukoliko ste imali slicna ili ista iskustva posle koliko vremena mozemo da ocekujemo trudnocu?
Kaca76
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Sep 25, 2008 8:43 pm

Re: Trudnoca nakon endometrioze

Post od Kaca76 »

Kaca76 napisao:Imam 32 god. a muz 34. U braku smo 7 god. Kod supruga je dijagnostikovana normospermija i teratospermija. Nikad nisam ostajala trudna. U martu 2007 uradjen mi je HSG (nalaz je bio uredan). Nakon toga uradjene su 2 neuspesne inseminacije. Obzirom da nije doslo do trudnoce nakon godinu dana folikulometrije i navedenih inseminacija doktorka je preporucila da se uradi laparaskopija jer je sumnjala na endomertiozu. Laparaskopija je uradjena u junu 2008 (DG/endometriosis gr1, TU ovarii l. dex (patohistološki nalaz fibrom)) nakon cega je usledila terapija Zoladexom (3 meseca). Folikulometrija poceta pre dobijanja prve menstruacije nakon terapije sa rezutatima: endometrijum 10, folikul desno 19mm, estradiol 72,3 pg/ml. Molim Vas da mi odgovorite ukoliko ste imali slicna ili ista iskustva posle koliko vremena mozemo da ocekujemo trudnocu?

Evo da se javim doslo je na zalost do biohemijske trudnoce :cry: Ne znam kako da formulisem a da ne budem pogresno shvacena.Radujemo se sto je doslo i do ovakve trudnoce, s obzirom da nikada ama bas nikada nisam ostala trudna.Nadamo se da ce uskoro doci i do one PRAVE PRAVE TRUDNOCE :P :P :P
Odgovori