Imam problem, vec 3 dana me boli valjda zeludac, boli me ispod grudne kosti, bol je tup i konstantan, pojacava se kada jako udahnem ili kada brze hodam, menjam polozaj naglo (savijem se ili ispravim). Ovaj problem mi se prvi put javio u aprilu ove godine kada mi je dr. dao ranisan i posle par dana bol je prestao. Mene sada boli kada pritisnem ispod desnog rebra i na dodir sa desne strane negde do pupka. Moram da kzem da kada pritisnem stomak sa desne strane ne osecam tu bol, vec u zeludcu (ispod grudnog kosa). prosli put sam radila i EHO abdomena i sve je bilo ok, sem da imam presavijenu zucnu kesu. Krvna slika je bula uredna.
Molim vas za misljenje jer me sada ovo vec plasi
Od aprila mi se ovaj problem javio vec dva puta i oba puta sam otisla kod dr i svaki put mi kaze da ima nekog virusa i da mi ranisan. Znaci bol mi se javlja svaka 3-4 meseca.
Molim vas za misljenje
Bol ispod grudnog kosa
Ovde ti je naverovatnije napravila problem ta zaucna kesa.Sigurno si uzela nesto sto je dovelo do njenog stezanja ,pa sada imas agresivnije bolove.Nemoj nista da brines nije to nista toliko strasno.Nemoj uzimati hranu koja ti moze da dovede do napada zuci.Idi kod tvoje doktorke i raspitaj se sta bi trebalo a sta ne da izbegavas u ishrani.
Zelim ti prijatan dan!...Iva
Zelim ti prijatan dan!...Iva
"Izbiliza niko nije normalan..E=mc2"
Nema na cemu da se zahvaljujes.
Zao mi je sto ovo moram da ti kazem,ovu nelagodu ces imati cesto u zivotu,ali nije to nista toliko problematicno.
Sledeci put kada budes imala "napad" popij "Buscopan" tabletice one male,one su dobre za to kada se zucna kesa "upali".
Sad od hrane ne znam sta da ti kazem sta da izbegavas,obicno zuc razlicito reaguje kod svih,ali koliko sam ja upoznata,izbegavaj kuvano jaje,jagnjetinu i sve sto je tesko svarljivo,nekome smeta grasak ,ali sve je to individualno,ja nemam taj problem pa da ti blize objasnim.Ali ti ces sama videti,cim pocne taj tup bol da te "bocka" sa desne strane,uocices koju hranu treba da izbegavas...
Zelim ti da se psihicki odmoris i sve najbolje i najblepse.
Zao mi je sto ovo moram da ti kazem,ovu nelagodu ces imati cesto u zivotu,ali nije to nista toliko problematicno.
Sledeci put kada budes imala "napad" popij "Buscopan" tabletice one male,one su dobre za to kada se zucna kesa "upali".
Sad od hrane ne znam sta da ti kazem sta da izbegavas,obicno zuc razlicito reaguje kod svih,ali koliko sam ja upoznata,izbegavaj kuvano jaje,jagnjetinu i sve sto je tesko svarljivo,nekome smeta grasak ,ali sve je to individualno,ja nemam taj problem pa da ti blize objasnim.Ali ti ces sama videti,cim pocne taj tup bol da te "bocka" sa desne strane,uocices koju hranu treba da izbegavas...

Zelim ti da se psihicki odmoris i sve najbolje i najblepse.

"Izbiliza niko nije normalan..E=mc2"
- jesy
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Apr 01, 2008 6:10 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
Re: Bol ispod grudnog kosa
ja sam imala isti problem,mislila sam da sam neshto pojela,medjutim jedne vecheri sam imala konstantan bol,mada sam za ruchak jela pasulj i kupus salatu,pa sam pomislila da je od toga,popila sam ranisam ali...bolelo je i dalje,oko 22h nisam mogla da izdrzhim pa sam otishla kod lekara,iste vecheri sam ostala u bolnici dg.KAMENCHICI U ZHUCHNOJ KESI,posle dva dana sam operisana(klasichnim rezom)i za sada sam dobro,pazim na hranu...od tada je proshlo 2 meseca.Moj savet ti je da ne jedesh jaku hranu i ako ti se opet ponovi uradi UZ zhuchne kesejoldicka napisao:Imam problem, vec 3 dana me boli valjda zeludac, boli me ispod grudne kosti, bol je tup i konstantan, pojacava se kada jako udahnem ili kada brze hodam, menjam polozaj naglo (savijem se ili ispravim). Ovaj problem mi se prvi put javio u aprilu ove godine kada mi je dr. dao ranisan i posle par dana bol je prestao. Mene sada boli kada pritisnem ispod desnog rebra i na dodir sa desne strane negde do pupka. Moram da kzem da kada pritisnem stomak sa desne strane ne osecam tu bol, vec u zeludcu (ispod grudnog kosa). prosli put sam radila i EHO abdomena i sve je bilo ok, sem da imam presavijenu zucnu kesu. Krvna slika je bula uredna.
Molim vas za misljenje jer me sada ovo vec plasi
Od aprila mi se ovaj problem javio vec dva puta i oba puta sam otisla kod dr i svaki put mi kaze da ima nekog virusa i da mi ranisan. Znaci bol mi se javlja svaka 3-4 meseca.
Molim vas za misljenje
nije srecan onaj ko ima shta zheli,
nego onaj koji ne zheli ono shto nema
nego onaj koji ne zheli ono shto nema