vantelesna

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
Tamara79
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Ned Okt 05, 2008 9:40 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

vantelesna

Post od Tamara79 »

vantelesna oplodnja
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm

Post od tamaraft »

Da? :-?
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
stesha
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Avg 14, 2007 1:24 pm

Post od stesha »

Šta te interesuje oko vantelesne??? Postavi konkretno pitanje!!!
Tamara79
Stalni član
Stalni  član

Post od Tamara79 »

interesuje me posle transfera embriona koliko dana moze da se napravi test za trudnocu putem urina i dali se primi embrion istog dana ili par dana kasnje ja sam juce radila pa me zanima pozdrav :D
Tamara79
Stalni član
Stalni  član

Post od Tamara79 »

stesha napisao:Šta te interesuje oko vantelesne??? Postavi konkretno pitanje!!!
posle transfera embriona kad moze da se napravi test za trudnocu i dali se istog dana primi zacne ili par dana kasnije ja sam radila juce pa bih volele da znam sad cekamo pozdrav
Gala06
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Sep 02, 2008 11:59 pm

Post od Gala06 »

Implantacija(kacenje ploda o zid materice) se ocekuje 3-7 dana!
A betu HCG u krvi su neke devojke radile 12, 13 dana od ET i pokazao im s etacnim. Mada preporucuje se da je najbolje 14 dana od ET zbog toga jer si primila pregnil koji je cist HCG!
Tamara79
Stalni član
Stalni  član

Post od Tamara79 »

e super hvala ti puno
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm

Post od tamaraft »

Sve pre 14tog dana ce pokazati rezulatet koji nisu tachni zbog nivoa hormona koje si primala pre oplodnje. Tako da je najbolje da chekash!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Gala06
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Sep 02, 2008 11:59 pm

Post od Gala06 »

I postoje misljenja da pregnil iako moze da da lazno pozitivan rezultat on 11, 12 ili 13 dana ne moze dati bas toliku vrednost bete u krvi. Na primer ako je 12 dana beta trocifrena od pregnila sigurno nije( od njega moze biti evantuellno dvocifrena)Ovo vazi za analizu iz krvi. A za mokracu ne znam.
Uglavnom, ako bas ne mozes da izdrzis uradi 12, 13 dana analizu krvi pa ukoliko je trocifrena to je to!
stesha
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Avg 14, 2007 1:24 pm

Post od stesha »

Meni je danas 9. dan od transfera. Vantelesnu sam radila u Betaniji kod doktorke Trninić i doktrke Kopitović. Doktorka Trninić smatra da ne treba raditi testove preko urina pošto su nepouzdani i zbog hormonske terapije mogu dati lažne rezultate. Pravilo kod njih u Betaniji je da se Beta HCG radi 13. dan od dana transfera i onda se rezultati njima javlja. Tako da se ja pridržavam te teorije.
A da, još jedna stvar koju mi je doktorka Trninić rekla je da ako će se primiti, onda se embrion primi tih prvih 15 minuta što ležite na operacionom stolu kod njih. Ležanje 3 dana i dalje sve normalne funkcije, bez nekog većeg naprezanja.
Tamara79
Stalni član
Stalni  član

Post od Tamara79 »

evo meni je danas 10 dan od transfera uradila sam test pokazao negativan :cry: uzas a utorak imam zakazano da vadim krv opet neznam neko kaze da se tacno potvrdi preko krvi dali postoji mala nada da je test ipak lazno pokazao rezultat?
seven.maja
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Nov 04, 2007 12:37 am

Post od seven.maja »

Jos nije sve gotovo za tebe, mozda rezultat bude i pozitivan. Srecno!

Ipak, u postupak za VTO ne bi smjelo da se ide prije provjere hormona stitne zlijezde. U slucajevima gdje je TSH povisen (ili da je jos stosta poremeceno) ne moze doci do trudnoce nakon ET.
Tamara79
Stalni član
Stalni  član

Post od Tamara79 »

seven.maja napisao:Jos nije sve gotovo za tebe, mozda rezultat bude i pozitivan. Srecno!

Ipak, u postupak za VTO ne bi smjelo da se ide prije provjere hormona stitne zlijezde. U slucajevima gdje je TSH povisen (ili da je jos stosta poremeceno) ne moze doci do trudnoce nakon ET.

sad si me malo raspolozila radila sam i test za stitnu zlezdu i sve je u redu. Nadam se u utorak da ce rezultat biti pozitivan. :-?
Tamara79
Stalni član
Stalni  član

Post od Tamara79 »

sad si me malo raspolozila radila sam sve testove pre VTO i sve je u redu. Nadam se da ce u utorak test u krvi pokazati pozitivan rezultat. Pozdrav :wink:
Odgovori