musmule
Moderatori: moderato, admin, vlada99, Diabeta
musmule
Naravno posle pretrazivanja po vasem sajtu nigde nisam nasla koliko grama musmula ima jedna jedinica?Pozdrav Dijabeti i nazalost opet forum nije uredu.zasto nemoze da se odgovori ili zapocne nova tema sa zeljene stranice vec satalno vraca na spisak medicinskog foruma pa onda moram sve iz pocetka?Nadam se da ce mi neko odgovoriti na pitanje zasto sajt ne radi kako treba?
-
- Saradnik
- Pridružio se: Sub Sep 11, 2004 3:51 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
Ma, ima i musmule na diabeta.net!
Samo treba koristiti nasa slova prilikom pretrazivanja. Link za musmule je http://www.diabeta.net/namirnice1.htm
ali evo i dela teksta:
Sa stanovišta sadržaja ugljenih hidrata, sveže voće treba deliti u tri grupe:
- sa manje ugljenih hidrata, koje može da se jede u večim količinama - jagode, maline, kupine, borovnice, drenjine, lubenice, ribizle, višnje, limun, dinje, oskoruše, mušmule, pomorandže, mandarine,
- sa nešto više ugljenih hidrata, koje treba upotrebljavati u manjim količinama - kajsije, breskve, šljive, pire od jabuka, sok narandže i mandarine, kajsije i breskve, i
- sa najviše ugljenih hidrata, čija je upotreba strogo ograničena - jabuke (slatke i kisele), trešnje, kruške, grožđe, banane, sveže smokve, ananas, mango, avokado i dr.
Energetska vrednost 1gr ugljenih hidrata = 4 kcal (16,6 kJ)

ali evo i dela teksta:
Sa stanovišta sadržaja ugljenih hidrata, sveže voće treba deliti u tri grupe:
- sa manje ugljenih hidrata, koje može da se jede u večim količinama - jagode, maline, kupine, borovnice, drenjine, lubenice, ribizle, višnje, limun, dinje, oskoruše, mušmule, pomorandže, mandarine,
- sa nešto više ugljenih hidrata, koje treba upotrebljavati u manjim količinama - kajsije, breskve, šljive, pire od jabuka, sok narandže i mandarine, kajsije i breskve, i
- sa najviše ugljenih hidrata, čija je upotreba strogo ograničena - jabuke (slatke i kisele), trešnje, kruške, grožđe, banane, sveže smokve, ananas, mango, avokado i dr.
Energetska vrednost 1gr ugljenih hidrata = 4 kcal (16,6 kJ)
-
- Saradnik
- Pridružio se: Sub Sep 11, 2004 3:51 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
Sve ti se uglavno nalazi na diabeta.net pod odeljkom "Šećerne jedinice po grupama namirnica", pa nadalje http://www.diabeta.net/secerne_jedinice.htmdjsweet napisao:ne znam zasto imas takvih problema ja sve to mogu bez vracanja direktno sa strane na kojoj sam. Voleo bih da nadjem negde tabelu sa jedinicama tim da prelistam posto toga nema u Prokuplju ili ja nisam trazio gde treba.