Za obgyn malo pojasnjenje?

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
balkanika
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Jul 06, 2004 2:00 am

Za obgyn malo pojasnjenje?

Post od balkanika »

Posto je dok. kod koga sam sada izrazio sumnju da je kod mene moguca endimetrioza htela bih da vas pitam, da li se uvek sumnja kad osoba ima puno priraslica (ja ih imam za izvoz). S obzirom da ja imam povremeno ciste na svaka tri do cetiri meseca ali su u pitanju obicne funkcionalne ciste koje su naravno veoma bolne. Da li je takva sumnja opravdana a evo topika gde je moja kompletna klinicka slika

http://www.doktor.rs/forum/viewtopic.php?t=3123
obgyn
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Feb 28, 2005 1:56 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od obgyn »

Vi jos uvijek niste rekli sta zelite od mog savjeta ?
Savjet kako da ostanete trudni ili odsustvo bola ?
U jednom od prethodnih postova sam Vam objasnila plan za svaku pojedinacnu opciju.
Da li imate endometriozu ? To je akademsko pitanje i ne znam sta ce se promijeniti u Vasem lijecenju ?
Da li ce neko da radi laparoskokopiju u Vasem abdomenu prepunom priraslica da dokaze endometriozu ???? Ja bih ali samo ako Vam je zivot u pitanju..., drugo...Ako endomteriozu nisu vidjeli na prethodne tri laparotomije...ne znam zasto biste je imali sada ???

A ako i imate endometiozu, i ako Vam uzrokuje bolove, terapija je opet 'zatvoriti produkciju hormona jajnika' i ciklicne promjene hormona, sto znaci dati vam ili kontinuiranu terapiju sa oralnim kontraceptivima /ako imate bolove vezane za menstruaciju u donjem stomaku i u abdomenu / sto znaci ako uzimate kutiju od 21 tablete, cim zavrsitte jednu kutiju nastavljate drugu, a ako ste na kutiji od 28 dana, onda bacite poslednjih 7 tableta, koje ne sadrze hormone i nastavite novu kutiju od 1-ve tablete...ili kako rekoh u jednom od prethodnih postova...depo lupron...injekcije bar 6 mjeseci / jedna injekcija svaka 3 mjeseca /.

I Balkanika...HVALA vam na ovom interesantnom klinickom slucaju...poslije 30-tak slicnih danas Vasa prica je zaista nenadmasna...HVALA sto ste mi se pozalili ovdje na forumu i dali mogucnost da potrosim svoje privatno vrijeme misleci o vasem problemu i kako Vam pomoci...
HVALA JOS JEDNOM...

obgyn
balkanika
Aktivan član
Aktivan član

Post od balkanika »

Ne ja sam samo ocajna sto ne mogu nista da uradim, odnosno sto mozda inesto moze da se uradi a promasi se.
Evo da bi bila kompletna moja klinicka slika koju sam napisala dopunicu ih dijagnozama iz otpusnih lista

Operacija februara 2003

DG. ILEUS ADHESIONEM CYSTIS OVARII LAT.DEX. K56,5

ST.POST LAPARATIOMIAM aa XX S36,4

OP. LAPARATOMIA MEDIANA MEDIA ET INFERIOR. ADHESYOLISIS.

APPENDECTOMIA. SYSTECTOMIA LAT. DEX. DRAINAGAE DOUGLASI
Histopatolosti nalaz
DG: CYSTIS INCLUSIONES INFLAMATUS.

PERISALPINGITIS ACUTA.

//////////////////////
Operacija septembra 2003

UPUTNA DIJAGNOZA: Cystis ovar i torquans

ZAVRSNE DIJAGNOZE: Cystis paraovarialis lat.dex. 50,5

Adhaesiones intestini tenius fibroae cum peritoneo parietale tegmenti abdomini. Adhaesiones periadnexales fibrosae lat. sin. Adhaesiones uteroperitoneales anterior.

OP: Laparotomia mediana inferior

Enucleatio cystis paraovarialis.
Histopatoloski nalaz
DG: CYSTIS CORPORIS LUTEI

Ono sto je sad jos interesantnije je da sam imala rezultat papa IIIa da na osnovu hp nalaza imam chervicitis chronica. Ne znam samo kako sve stigne do mene. :(
Eto zasto sam ovo pisla pa bih Vas zamolila za vas komentar?
Inace ne znam za sta da se odlucim posto su misljenja samih dok. podeljena jedni su za a jedni protiv trudnce!
balkanika
Aktivan član
Aktivan član

Post od balkanika »

U kojoj meri je kod ovakve klinicke slike sa zadnje operacije (septembar) rizicna trudnoca, ono sto su meni posle operacije rekli je da strogo pazim zbog priraslica koje se nalaze na crevima.
Kakve komplikacije mogu nastati kod ovakve klinicke slike i trudnoce?
Odgovori