Vadjenje zuba

Mesto za sva Vaša pitanja o zubima, oralnoj higijeni, prevenciji, negi zuba, desni i usne duplje. Prepoznavanje problema, dijagnostika i saveti o lečenju.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
gulivercic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Sep 25, 2008 2:40 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Vadjenje zuba

Post od gulivercic »

Interesuje me da li je to normalno da zubar sa kutnjakom zajedno izvadi i sinus? Kakve su posledice? Da li trebam da se plasim? Imam li osnove da tuzim zubara? Kako sme on da mi vadi organe?
dr cat
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jul 15, 2008 7:35 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od dr cat »

nije 'izvadio sinus' sa zubom, već ga otvorio... napravio malu (ili malo veću rupicu, na podu sinusa.
to je prilično česta pojava, nekad se može videti na snimku mogućnost da će se desiti, ali nekad i ne.

ono što je sada mnogo bitnije je: ako stomatolog nije zatvorio sinus, odmah otići na Kliniku za oralnu hirurgiju da to urade, jer u suprotnom može nastati infekcija sinusa.

i da, možete tužiti stomatologa, ali lično mislim da je slaba vajda od takvog poteza jer nam je pravni sistem katastrofa kad su u pitanju lekarske greške.
mada, u ovom slučaju je jedina greška ako nije zatvorio sam sinus, ili vas poslao u neku kliniku gde će vam to uraditi, jer se samo otvaranje sinusa, kao što već rekoh, prilično često dešava.

pozdrav
Odgovori