Interesuje me koji je najtacniji nacin za utvrdjivanje glaukoma. Naime, da li je moguce da samo na osnovu povisenog ocnog pritiska je moguce dati dijagnozu? Ja sam na jucerasnjem pregledu dobila dijagnozu glaukoma desnog oka, iako i dalje vidim na tom oku, nemam nikakve bolove, i nemam mesanje boja prilikom gledanja u svetlo, nemam secer,... Dobila sam kapi za oci TRUSOPT 2% od kojih sam cele noci imala uzasne bolove u oku pracenje mucninom. Molim Vas da mi date neko strucnije misljenje, i sta je sve potrebno izvrsiti od analiza da bi se konstatovala tacna dijagnoza.
Hvala
Tacno utvrdjivanje glaukoma
-
- Novi član
- Pridružio se: Čet Okt 09, 2008 12:55 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
-
- Novi član
- Pridružio se: Čet Okt 09, 2008 12:55 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Pozdrav "ontario",
Moj pritisak na desnom oku je bio 50mmHg a na levom 18mmHg, i sto je najgore ja nisam osetila nikakve probleme! To je islo verovatno godinama, jer ni jedan ocni lekar mi nikada nije merio ocni pritisak, sve dok mi pucanje kapilara u oku nije postalo ucestalo, a tada je vec bilo kasno. Juce sam dobila zvanicnu dijagnozu glaukoma sa ostecenjem desnog oka 50%.
Savetujem ti da tvoj muz HITNO proveri oko i da dobije terapiju koja ce drzati taj pritisak pod kontrolom ispod 20mmHg, (kapi) jer svako povecanje unistava ocni zivac bespovratno.. Postoji caj VIDAC koji je odlican za skidanje pritiska u ocima (ja ga pijem), malo se teze nabavlja ali ga ima po herbotekama, bar ovde kod nas, mnogo vitamina A i kompleks vitamina B, kao i Tanakan lek. Drugi lek za sada ne postoji, jer nista ne moze da vrati ono sto je pritisak unistio.
Za sve sto ti bude trebalo, stojim ti na raspolaganju.
pozdrav
Moj pritisak na desnom oku je bio 50mmHg a na levom 18mmHg, i sto je najgore ja nisam osetila nikakve probleme! To je islo verovatno godinama, jer ni jedan ocni lekar mi nikada nije merio ocni pritisak, sve dok mi pucanje kapilara u oku nije postalo ucestalo, a tada je vec bilo kasno. Juce sam dobila zvanicnu dijagnozu glaukoma sa ostecenjem desnog oka 50%.
Savetujem ti da tvoj muz HITNO proveri oko i da dobije terapiju koja ce drzati taj pritisak pod kontrolom ispod 20mmHg, (kapi) jer svako povecanje unistava ocni zivac bespovratno.. Postoji caj VIDAC koji je odlican za skidanje pritiska u ocima (ja ga pijem), malo se teze nabavlja ali ga ima po herbotekama, bar ovde kod nas, mnogo vitamina A i kompleks vitamina B, kao i Tanakan lek. Drugi lek za sada ne postoji, jer nista ne moze da vrati ono sto je pritisak unistio.
Za sve sto ti bude trebalo, stojim ti na raspolaganju.
pozdrav