Dijareja kod devojcice od 17 meseci.POMOC!!!

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
slatkaa
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Sep 11, 2008 10:45 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Dijareja kod devojcice od 17 meseci.POMOC!!!

Post od slatkaa »

Dobar dan.

Zamolila bih Vas da mi pomognete.

Moja devojcica od 17 meseci ima vec 4 dana dijareju.Ima nekih 5 stolica dnevno ali ne obilnih vec vise su sluzave .E sad me plasi to sto ima sluzi.Inace su stoice onako zelenkaste tamnije boje.Danas sam posmatrala pelenu i vidim neke crvene tackice.Nadam se da nije krv.Nisam sigurna.Inace nema temperaturu ni povracanje,pa se pitam sta je to?

Jedini simptom koji jos ima je mali gubitak apetita ali isto nista preterano i to sto mi je nekako bleda.
Danas cu ici kod doktora samo me interesuje da li je to nesto opasno?

Hvala na odgovorima.
Voljeni nikad ne umiru.
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm

Post od tamaraft »

Pa opasno je ako potraje nedeljama, mesecima!

Gubi jako veliku kolichinu technosti na taj nachin i narushava ravnotezu elektrolita u organizmu!

Ipak treba samo da sachekate da se utvrdi uzrok, ili je u pitanju stomachni virus, ili neko trovanje hranom koje je vec i proshlo, trebali ste da odete doktoru prvi drugi dan a ne da je pustite da se izcrpljuje.

Od doktora cete mozda dobiti lekice da se dijareja zaustavi i savete da je hranite supicama i da piej puno technosti!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
slatkaa
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Sep 11, 2008 10:45 pm

Post od slatkaa »

Tamaraft hvala na odgovoru.Bili smo kod doktora i rekli su da je cista infekcija.Navukla je izgleda negde Escerichia colli .Ustvari za vikend je bila kod bake i tamo je i dobila dijareju.Kad nisam poludela.Rekla sam im od cega je .

Sreca je jedina da je ona jela i pila normalno i dalje i da nije bila dehidrirana,mozda malo,ali to se dalo srediti.Jedini problem koji jos imamo je crvenilo guze.Isto je dobila za vikend ,a doktori su rekli da nema nikakve veze sa dijarejom jedino sto otezava situaciju da prodje.

Bas mi je zao namucila se a i ja sa njom.Kod presvlacenja vristi i otima se koliko je boli.Doduse krenulo je na bolje ali zaceljenje guze jos nije tu.
Voljeni nikad ne umiru.
Odgovori