policisticni jajnici

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Odgovori
tamishomy
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Okt 07, 2008 11:52 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

policisticni jajnici

Post od tamishomy »

Imam 36 god.Prvu menstruaciju sam dobila sa 12 god.Od tada pa sve do danasnjeg dana nemam redovan ciklus.Znaci punih 23 god.Zivim u unutrasnjosti tako da sanse za odlazak na klinike koje se bave mojim problemom nisam ni imala.Tada nisam ni slutila na kakve cu probleme naici i sa cime cu se boriti citavog zivota.
Kada sam se udala,posle 3 god sam jedva ostala u drugom stanju.Rodila sam sina koji sada ima 13 god.Ali kada sam pozelela drugo dete nista...stalno na tv-u pricaju o porastu nataliteta...ali u ovoj zabiti nikome do toga nije stalo sem meni koja nemoze da ima jos jedno dete zbog .....
pre nego sto sam ostala u drugom stanju radili su mi snimanje materice i folikulometriju,kao i bris...Nikada mi nisu radili papa test iako znaju koje posledice mogu imati sa ovim jajnicima kao" sir"Toliko o tome sto pricaju da vodene ciste NISU opasne.
18.09.08 Uterus u indiferentnom polozaju ravnih kontura,homogenih eho struktura 5.8x4.1 cmEndometrijum debljine 0.9 cm.Kavum prazan,duglohov prostor prazan.Desni ovarijum 5.1 cisticno izmenjen.Levi ovarijum normalnih osobina sa folikulom velicine 1.2 cm
Sada trenutno nemam menstruaciju vec 5 meseci
Molim pomoc
t.b.
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Jul 07, 2007 4:56 pm

Post od t.b. »

Uzimaj hranu ciji je glikemijski indeks ispod 50.Hrana sa glikemijskim indeksom iznad 50 dovodi do velikih oscilacija secera u krvi.Ako je moguce potpuno izbaci belo brasno,peciva,slatkise.O glikemijskom indeksu imas ovde:

http://www.diabetes.org.yu/ishrana05.htm

Pozdrav!
t.b.
Odgovori