Analna fisura - fissura ani

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
slatkiMeda
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Avg 07, 2007 10:04 am

Analna fisura - fissura ani

Post od slatkiMeda »

Zdravo drustvo. Vec duze vreme postoji indikovana fisura u predalu cmara, unutar cmara 1-2cm koja se produzuje spolja prema leddima u duzini od 3cm, dubine od 5-8mm.
Lecena je mastima namenjenim za hemoroide, sto se pokazalo kontraproduktivno, da bi se ustanovilo da najverovatnije je taj deo koze i sluzokoze slabije ishranjen pa puca, najverovatnije zbog spazma svinghtera...
Delimicno uspesno lecenje je sa tkz G-mascu koja je kod nas jos na nivou studije neke americke firma, a koja u sebi sadrzi nitroglicerin koji deluje lokalno i siri krvne sudove i time navodno bolje prehranjuje kozu... boljitak je bio primetan ali sada opet sve stagnira. U medjuvremenu su se pojavile dodatne , manje fisure van cmara koje su skoro sve zarasle boravkom i kupanjem u moru.
Od vaznih podataka je i da jeoperisana cista velicine jajeta u tom predelu pre 4 godine i koja je uspesno izvrsena a rana dobro zarasla u postoperativnom postupku.

Kako ovakvo "stanje" egzistira duze od 6 meseci, hirurg je predlo\io operativni postupak na svinghterima.

DA LI POSTOJI DRUGO RESENJE? MOLIM ZA POMOC
ljiljanaantonijevic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Feb 22, 2005 12:04 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od ljiljanaantonijevic »

Iz iskustva bi mogla samo da dodam ako to mozda nekome moze da pomogne: Jedite kuvano zito, najobicnije iz prodavnice, kuva se oko pola sata, zrna ostaju cela, vrlo je lepo. I perite se tecnim sapunom, kolko god mozete unutar, obicnim za ruke, koristite tus mlaznicu.
slatkaa
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Sep 11, 2008 10:45 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od slatkaa »

Ja sam imala analnu fisuru i posto me je bilo strah da idem na hiruski zahvat,kopala sam po internetu i nasla sam jedan gel koji sam narucila iz Nemacke,inace zivim u Austriji i taj gel mi je pomogao verovali ili ne.Kupila sam ga bez recepta.Cene se vise ne secam.Gel se zove Hemoclin gel.Ako si zainteresovan javi mi se na pp .Mozda bi mogla da ti narucim.Naravno ne znam da li bi tebi pomogao.Ja samo iznosim moj slucaj.
Voljeni nikad ne umiru.
Odgovori