gde da nabavim pumpu?

Najveći domaći Podforum o dijabetesu. U velikoj bazi podataka možete pronaći mnoštvo odgovora i saveta koliko imate šećernu bolest ili jednostavno želite da naučite više o njoj. Pitajte sve što Vas zanima i vrlo brzo ćete dobiti odgovor od naših stručnih saradnika.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, Diabeta

The_Cherry
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Sep 28, 2008 5:28 pm

Post od The_Cherry »

aha, dobro to sa pantalonama je ok ... ali sta sa situacijama kao sto su kupaci kostim, donji ves, ili, u krajnjem slucaju kada nemate nista na sebi - npr, prilikom seksualnog odnosa , tj. vodjenja ljubavi :) ?
Ludjakinja
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Okt 09, 2007 12:01 pm

Post od Ludjakinja »

Najcesce ljudi za vreme godisnjeg odmora sa pumpe se ponovo vrate na penkala,tako da kupaci lepo stoji :lol: ,sto se samog donjeg vesa tice,
ja je npr.zakacim za brus i ona opet tu 'mirno' stoji...e sad...za ovo trece pitanje je mozda cak i stvar maste,a mozda i poverenja.
Ja sam vise za opciju da ako svom partneru nemam poverenja da kazem za svoj dijabet i pumpu,onda mi i ne treba. :roll:
Slika
dsara
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Nov 21, 2004 10:14 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od dsara »

Kupaci naravno ne moze da sakrije pumpu.Moja cerka je drzi u rucnom frizideru na plazi,dok se kupa,povremeno izmeri glic i doda ako treba insulina.Kateter je mali okrugli flastercic koji joj se ispod bikina ne vidi.Mozes i skinuti pumpu i koristiti penove dok si na moru,mi smo tako prosle godine,ali ove mi je sa pump9om bilo mnogo kmfornije.
Tvoja pitanja su slicna onima koja su mene mucila dok nismo poceli da koristimo pumpu.To ti je jedini odgovorna sva tvoja pitanja!
The_Cherry
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Sep 28, 2008 5:28 pm

Post od The_Cherry »

hvala na odgovorima :) pozz!
BoJJo
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 20, 2005 1:46 pm

Post od BoJJo »

Kao sto je vec receno, najprakticnije je preci na spriceve kada si na plazi. Ja licno ne zelim da vucem pumpu sa sobom jer je toplo a i ne zelim da mislim o njoj na plazi u vodi itd.
Sto se tice donjeg vesa, ja sam musko tako da umjesto kaisa koristim bokserice, znaci za gumu zakacis. Pri spavanju je imam pozadi "na ledjima", jer spavam na stomaku. Neki vole da je stave na krevet pored sebe. Sve zavisi od duzine kabla.
A pri "vodjenju ljubavi" kao i kod posjeta bazenu, tusiranju, treningu itd, pumpu jednostavno otkacis i na tijelu ti ostane flaster od igle. Bez pumpe mozes komotno da budes 1-2 sata, jos pogotovo ako se bavis fizickim aktivitetima. ;)
Tip 1 od sept 1990. Minimed & Humalog od feb 1998.
Diabeta
Saradnik
Pridružio se: Sub Sep 11, 2004 3:51 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od Diabeta »

The_Cherry napisao:aha, dobro to sa pantalonama je ok ... ali sta sa situacijama kao sto su kupaci kostim, donji ves, ili, u krajnjem slucaju kada nemate nista na sebi - npr, prilikom seksualnog odnosa , tj. vodjenja ljubavi :) ?
Ajde pročitaj najčešća pitanja i odgovore pod "Insulinska pumpa" na diabeta.net
Ja je najčešće nosim u visini kuka u gaćama, s oproštenjem, jer sam uglavnom u pantalonama :D Niti kome smeta, nit' se vidi :P
Posetite prvi domaći sajt o dijabetesu: http://www.diabeta.net
Odgovori