adenokarcinom-4 stadij-plucna maramica

Diskusije o malignim oboljenjima ljudskog organizma. Pitanja i odgovori, saveti i mnoštvo iskustava osoba sa tumorskim promenama želudca, jetre, pankreasa, mozga, koštanog sistema, disajnih organa i dr.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
borac_bl
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Sep 19, 2008 2:05 pm

adenokarcinom-4 stadij-plucna maramica

Post od borac_bl »

molim vas, ako neko ima da mi protumaci nalaze od oca...do sad sam cuo samo najgore, sto mogu i da shvatim, ali ne mogu da shvatim da ne treba pokusati i boriti se.zar bas nema nimalo mesta optimizmu.Otpustili su ga sa klinike uz obrazlozenje , da mora da popravi krv da bi primenili hemoterapiju.
On je poceo da pije neke trave od nekog crnogorca iz Cetinja, taj navodno isto imao rak.manje mu ide slajm, manje i kaslje, nema snage, smrso je i bled ali otkako pije te trave iz crne gore kaze da mu je bolje.da li je to njegova sugestija ili ne znam sta ..nekako mi ne izgleda kao neko ko je skroz otpisan..nema bolova, malaksao je i kaslje, ali hoda i prica normalno..
sto se tice nalaza.. nije mi jasno da li je doslo do metastaza..
volio bi da cujem jos misljenja , ako je neko imao iskustva sa slicnom situacijom.
Slika
Slika
Slika
raspevana patofna
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Okt 12, 2007 2:38 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od raspevana patofna »

Ljudi sa karcinomima zive i 20 godina i na kraju umru od potpuno drugih stvari, tipa srce itd. Ne gubi nadu, pokushaj sve. Ako mu je bolje od trava sa cetinja, neka pije. U ovom nalazu, poslednjem, pishe T4, Nx, Mx. To znach da je primecen tumor, veci od 4 cm, bez saznanja o shirenju na limfne zlezde i bez saznanja o metastazama.
Ako zelish, poshalji ga na magnetnu rezonancu glave ili jetre, da bi otklonio sumnje! Uglavnom tumor pluca to napada, mada ne mora da znachi. Eto to ti je ukratko. U principu, za sad je dobro, samo ne vidim da je radjena operacija??!!
borac_bl
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Sep 19, 2008 2:05 pm

Post od borac_bl »

pa radjeno je samo "izvlacenje vode", ...i sad je u bolnici, prima infuzije.
kad mu izvade vodu osjeca se puno bolje..e sad sto se tice trava. par dana vec ne pije posto je u bolnici.ne znam da li smijem da mu dajem, ako recimo uzima i antibiotike.ili to nema veze jedno s drugim..??pitam jer nemam pojma o medicini...Jer, i tako jos ne prima nikakvu terapiju sto se tice karcinoma.valjda je jos "slab" za hemoterapiju.

hvala ti puno na odgovoru,..ohrabruje.
Odgovori