Pre neki dan mi je dijagnostifikovana celijakija ali jos uvek nije potvrdjena jer nije radjena biopsija tankog creva..
Sve jedno do tada moram da izbegavam sve sto inace celijakicari moraju da izbegavaju.Na sajtu udruzenja srbije postoje recepti za hleb koji sadrze maslac interesuje me da li je maslac svih proizvodjaca dozvoljen ili samo poseban? Da li je dozvoljen med i pekmez koji mama pravi i u koji se stavlja konzervans? takodje sam cula da se ne koristi brasno iz futoga vec neko italijansko, zna li neko gde se to italijansko moze nabaviti?
Da li u novom sadu postoje mesta gde se mogu kupiti gotovi proizvodi bez glutena?
celijakija
-
- Novi član
- Postovi: 11
- Pridružio se: Ned Avg 10, 2008 10:02 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Lokacija: Novi Sad
celijakija
samba,
vidim da si nova u ovoj dijagnozi, pa ako mogu da ti pomognem... Preporučujem ti da se nakačiš na temu "test intolerancije na hranu", tamo nas ima mnogo takvih kao ti, sigurno ces dobiti mnogo informacija koje će ti koristiti.
Na kraju krajeva, i ja sam novosađanka, pa ćemo se pomagati...
Pozz
vidim da si nova u ovoj dijagnozi, pa ako mogu da ti pomognem... Preporučujem ti da se nakačiš na temu "test intolerancije na hranu", tamo nas ima mnogo takvih kao ti, sigurno ces dobiti mnogo informacija koje će ti koristiti.
Na kraju krajeva, i ja sam novosađanka, pa ćemo se pomagati...
Pozz
brasno dr schar
Italijansko brasno dr Schar, mogu da dobiju na recept (5kg) svi kojima je dijagnostifikovana celijakija. Moze da se kupi u vecim marketima bezglutensko brasno na odeljenju zdrave hrane Nutri-alergi centra iz Zemuna. U udruzenju u NS mozes da dobijes spisak svih proverenih proizvoda bez glutena. Postoji dosta hrvatskih proizvoda bez glutena koji mogu da se kupe kod nas. Mozes da koristis domaci pekmez ako je konzervans dr oetker. Maslac Suboticke mlekare i jos neki strani koji nisu lako dostupni kod nas mogu da se koriste.