celijakija

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
samba
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Avg 22, 2008 8:06 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

celijakija

Post od samba »

Pre neki dan mi je dijagnostifikovana celijakija ali jos uvek nije potvrdjena jer nije radjena biopsija tankog creva..
Sve jedno do tada moram da izbegavam sve sto inace celijakicari moraju da izbegavaju.Na sajtu udruzenja srbije postoje recepti za hleb koji sadrze maslac interesuje me da li je maslac svih proizvodjaca dozvoljen ili samo poseban? Da li je dozvoljen med i pekmez koji mama pravi i u koji se stavlja konzervans? takodje sam cula da se ne koristi brasno iz futoga vec neko italijansko, zna li neko gde se to italijansko moze nabaviti?
Da li u novom sadu postoje mesta gde se mogu kupiti gotovi proizvodi bez glutena?
spring
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Avg 10, 2008 10:02 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

celijakija

Post od spring »

samba,
vidim da si nova u ovoj dijagnozi, pa ako mogu da ti pomognem... Preporučujem ti da se nakačiš na temu "test intolerancije na hranu", tamo nas ima mnogo takvih kao ti, sigurno ces dobiti mnogo informacija koje će ti koristiti.
Na kraju krajeva, i ja sam novosađanka, pa ćemo se pomagati...
Pozz
likidaki
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jun 23, 2008 8:57 pm

brasno dr schar

Post od likidaki »

Italijansko brasno dr Schar, mogu da dobiju na recept (5kg) svi kojima je dijagnostifikovana celijakija. Moze da se kupi u vecim marketima bezglutensko brasno na odeljenju zdrave hrane Nutri-alergi centra iz Zemuna. U udruzenju u NS mozes da dobijes spisak svih proverenih proizvoda bez glutena. Postoji dosta hrvatskih proizvoda bez glutena koji mogu da se kupe kod nas. Mozes da koristis domaci pekmez ako je konzervans dr oetker. Maslac Suboticke mlekare i jos neki strani koji nisu lako dostupni kod nas mogu da se koriste.
likidaki
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jun 23, 2008 8:57 pm

Post od likidaki »

Nadgledam tvoju temu. Jesi li radila biopsiju tankog creva? Javi se...kako si
Odgovori