Naime, sa deckom kojim zivim sam imala svadju pa nije bilo odnosa mesec dana. Kada smo imali odnose pre 5 dana bio je sa kondomom i bas sam osetila da me je uzasno jako izgrebao. Jedini razlog sto nisma prekinula odnos je sto je bio prvi posle tih mesec dana. Na pola smo dodali vazelin i bilo je bolje. Sledeci put je bilo isto - dok treci put nije bilo problema (pre 3 dana). Zbog ogrebotina sam jos prvi put namazala hloramfenikol 3-4 puta (mozda nisam trebala) - ali nisam pogledala sta se desava (jer imam obicaj da upotrebim ogledalce povremeno).
Sinoc sam uzele ogledalce i primetila da je ulaz u vaginu kao oblozen belom bojom (gornji deo i donji deo, sa strane jedva, bas na mestima gde sma osetila trenje). Na dodir se osecalo samo kao grublja sluzokoza i nije se skidalo. Kad sam isprala toplom vodom i dodirnula toalet papirom (mokro) pocelo je da se skida. Bez bolova i peckanja na vodu.
Sekret nije pojacan - sasvim je normalan kao i pre, nemam drugih problema i ovo se nikada ranije nije desilo. Ne pece ni kada idem u toalet - sem onog malog svraba (kao kad zarasta rana) koji se vise desava dok dugo sedim.
Cinjenica da sam malo preterivala sa sredstvima za higijenu (inace sam na to vec opomenuta ranije od strane ginekologa) a zadnja 2 meseca sam umesto pamucnih ulozaka Every Day koristila Always (koji mi je ranije izazivao svrab... ne znam sta mi je i to trebalo). Sinteticki ves ne nosim.
Shvatam da su dve verzije - ili je taj "beli sloj" postojao pre tog prvog odnosa nakon vece pauze (ali nesto ne bih rekla...mislim da bih primetila) ili se pojavio posle "smirglanja" kondomom...
Antibiotike ne pamtim kada sam pila zadnji put i generalno sam navikla da budem izuzetno zdrava - sto me je na kraju pretvorilo u neverovatnu kukavicu. Sinoc sam plakala kada sam ovo videla, a i sada mi se tresu ruke dok kucam. Imam 30 godina i zadnje 2 istog partnera.
Znam da cu sto pre morati kod lekara, ali moram da znam pre nego sto odem STA SVE MOZE DA BUDE u pitanju? Takodje, sta bih mogla da upotrebim do prodje tih par dana pre nego sto mogu da otputujem kod svoje doktorke? Razmisljam o vaginaletama kantariona?
Svesna sam da se problemi ne resavaju ovako - ali mi je potrebna psihicka priprema pre nego sto udjem u ordinaciju (ovo je vec za sobu psihijatrija