Metrorrhagia

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Odgovori
jeca79
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Sep 29, 2008 9:48 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Metrorrhagia

Post od jeca79 »

Porodila sam se pre 6 meseci,prirodnim putem,sve je o.k.Dobila prvu menstruaciju mesec nakon porodjaja i teklo je sve uredno do poslednje kada sam dobila 18.08,zatim ponovo 30.08,zatim 13.09 i od 13.09 do dana danasnjeg krvarim bez prestanka.Terapija Orgametril nije zaustavila krvarenje,ultrazvuk uterus avf promera 77*46*58mm,pravilan,homogen,endometrijum 8mm,uc.douglassi nema slob.tecnosti,desni ovarijum 40*20,levi 30*20,beta hcg 0.2
Dana 23.09 uradjena kiretaza i uzorak sluzokoze poslat na biopsiju ali ja i dalje krvarim.Da li mi mozete pomoci i reci o cemu se radi.Pozdrav,ocajna
sati
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pet Jan 11, 2008 8:09 pm

Post od sati »

Da li si posle te kiretaze koristila ergotil kapi?One se obicno daju posle takvih intervencija da skupe matericu tj.da izazovu njene kontrakcije i na taj nacin zaustave krvarenje.
Verovatno ti je posle porodjaja materica postala atonicna,to se i meni desilo ali ipak je najbolje da sacekas nalaz pa ce ti dr dati adekvatnu terapiju.Pozz
Odgovori