REGULACIJA SEKRETA KONRACEPTIVNIM PILULAMA?

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Odgovori
Korisnikov avatar
zmaj76
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 22, 2007 10:25 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

REGULACIJA SEKRETA KONRACEPTIVNIM PILULAMA?

Post od zmaj76 »

POZDRAV SVIMA!
MENE ZANIMA DA LI SE MOŽE KONTRACEPT.PILULAMA REGULISATI SEKRET,JER SAM NEGDE PROČITALA DA JE ON POSLEDICA HORMONSKOG POREMEĆAJA,USLOVNO REČENO,I AKO DA , DA LI BI BILO POŽELJNO URADITI KONTROLU HORMONA,
KOJIH I KADA ? U ODNOSU NA CIKLUS?
JER MOJ GINEKOLOG KAŽE DA NE TREBA DA ČAČKAM TO PITANJE,JER ŠTA BI JA OČEKIVALA U OVIM GODINAMA,KAD JE PRODUKCJA HORMONA U OPADANJU... :o TAKO NEŠTOOO... :roll:
IMAM 32 GOD.I PROBLEM SA SEKRETOM VEĆ DUGO, I SA GRLIĆEM, KOJI JE,NADAM SE ,REŠEN LLETZ KONIZACIJOM,2006-E GOD.
HVALA SVIMA UNAPRED!!!
:wink:
donka
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Feb 09, 2007 6:10 pm

Post od donka »

Kontraceptivne pilule mogu da uzrokuju pojacano lucenje sekreta. Ali ja pretpostavljam da tvoj problem nije suvoca vagine, ili mozda jeste? "Problem sa sekretom" moze da znaci dve stvari, da ga nema dovoljno ili da ga ima previse :P Ako je suvoca problem, neka ti doktor prepise gel sa estrogenom za lokalnu primenu.
Korisnikov avatar
zmaj76
Stalni član
Stalni član

DONKA

Post od zmaj76 »

Nije problem suvoća već konstantno pojačan sekret i treća grupa,nakon što je 2006 urađena lletz konizacija jedno vreme je sve bilo ok,ali je drugi ginekolog ,kod koga idem periodično na kontrolni papa i kolposkopiju, smatrao da treba da uradi endocervikalnu kiretažu jer su mu bile sumnjive neke čelije. E od tada mi se sve poremetilo,opet pojačan sekr.3 grupa i ešerihija i klebsiela...
nisam znala da kontrac.pilule pojačavaju,mislila sam da mogu uopšte da regulišu sekret pa sam zato pitala.
Ne znam šta više da radim...ispiram se žalfijom,vodim računa o higijeni,već neko vreme nemam partnera....
Hvala !!!
lory
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jul 07, 2007 10:38 pm

Post od lory »

zmaj76 i ja imam sličnih problema. Još kao devojčica sam imala pojačan sekret a kada sam dobila prvu menstruaciju tačno mogu da odredim koji su mi dani plodni po rastegljivosti sluzi.Medjutim meni je jako osetljiva sluzokoža i zbog stalnog curenja sluzi mene to pecka na samom ulazu u vaginu.
A još kada mi se pojave bakterije onda je strašno.Što se tiče bakterija (bilo kojih)njih sam izlečila čajevima,brusnicom,vitaminima,pravila neke prirodne mućkalice,echinaceu sam pila....Više od godinu dana sam ja imala bakterije-skoro sve koje postoje- i pila antibiotike po antibiogramu i stavljala vaginalete pa kada prođe prva menstruacija a ja opet kod dr. na cervikalni bris i sada budu neke druge bakterije i onda opet ispočetka sa vaginaletama i antibiotikom...i ukapiram da to više nema smisla i počnem da kopam po netu i krenem sama da se "lečim" i evo već neko vreme nemam bakterije.
A što se tiče tableta za kontracepciju i njih sam koristila mislim 6 meseci i fenomenalno sam se osećala.Sekreta nisam imala uopšte-tek sad vidim da one hoće da prouzrokuju sekret-a vadila sam hormone i bili su OK rezultati pre nego što sam počela da ih pijem naravno u dogovoru sa doktorom.Znači ja imam pozitivno iskustvo sa tabletama i nikakve tegobe nisam imala,čak ni ovo peckanje jer sluzi nije bilo i nije imalo šta da mi nagriza sluzokožu.
Mislim da trebaš prvo da se rešiš tih bakterija pa da vidiš da li su one uzrok tvog sekreta,pa ako i dalje imaš sekret onda si u sličnoj situaciji kao i ja i ako ne planiraš uskoro bebu probaj sa tabletama.
Korisnikov avatar
zmaj76
Stalni član
Stalni član

lory

Post od zmaj76 »

Lory, molim te reci mi koje sve cajeve i koje preparate brusnice si pila?
ja sam kupila fructus instant caj od brusnice,sa vit c,to pijem,pijem vit e,laneno seme,i pijem probiotik lactogyn,a antib.necu da pijem,jer mi se cini da cu poremetiti sve.
Pojacan sekret imam, cini mi se,oduvek, bez obzira na bakterije,a njih ima os skoro.
molim te napisi koje preparate si pila,
hvala ti puuunooo!!!
:wink: 8)
lory
Novi član
Novi član

Post od lory »

Ja sam sa rezultatima cervikalnog brisa otišla u Skenderbegovu 53b sredom popodne jer je tamo dr. i na osnovu tvog rezultata daće ti odgovarajući čaj-HERBA MED.U početku sam pila po dva litra a kako mi je bilo bolje smanjila sam pa i sad popijem po jednu do dve šolje svaki drugi dan.Brusnicu sam pila u kapsulama i nju sam kupovla u Vitamin shop u Makedonskoj-oni imaju američke proizvode i najveću koncentraciju brusnice u jednoj kapsuli pa mi se to činilo najlakše da popijem samo jednu kapsulu mada imaš i od naših proizvodjača.
Kupovala sam i proizvode Calivita-www.calivita.com pa pogledaj malo šta bi ti najviše odgovaralo ja sam uzimala Paraprotex.
Uzimam svako jutro kapi echinacee u kašičici meda. I kapsule lactogyn su odlične a vidim da ih već uzimaš.Dobre su i tablete altajski mumio kao i ecomer.Napravi neku kombinaciju od ovoga što sam ti preporučila i nadam se da će ti biti bolje.
Meni je više dr.preporučilo da se ne ispiram sa irigatorom već samo spolja pa sam ja počela da koristim lactacyd femina emulzija ph 5,2 koja je za svakodnevnu upotrebu a imaš i lactacyd femina tečni preparat ph 3,5 kada je ph ravnoteža narušena-kada imaš neku infekciju.
Svako veče posle tuširanja koristim multi-gyn actigel spolja a može i unutra da se stavi sa aplikatorom(nemoj da se uplašiš ako počne da te pecka proćiće za par sekundi) gel je prirodan.
Eto toliko od mene ako se setim još javljam ti!
Korisnikov avatar
zmaj76
Stalni član
Stalni član

Post od zmaj76 »

LORY:
DIVNA SI , HVALA TI !!!
IAKO JA NE ŽIVIM U BG-U POTRAŽIĆU OVDE NEŠTO OD TIH PREPARATA,ZA KVALITETNIJE KAPSULE BRUSNICE ZNAM OD PREPARATA NATURAL WEALTH, PILA SAM NJIHOV VIT C,KOMBINACIJA ASKORBINSKE KISELINE I ŠIPURKA,SA PRODUŽENIM DELOVANJEM,PA ĆU KUPITI KAD POPIJEM OVAJ ČAJ,
U PRAVU SI, JESTE LAKŠE KAD UZIMAŠ KAPSULE,MADA JE IPAK ZDRAVIJE KONZUMIRATI NEŠTO PRIRODNO,ALI... :wink:
MADA NI DALJE NISAM SIGURNA DA LI UOPŠTE DA POČNEM SA ANTIBIOTS.TH...A TREBALO JE JOŠ PRE PARA DANA,SAMO KORISTIM NEO-PENOTRAN VAGINA.
MIŠLJENJA GINEKOLOGA SU PODELJENA,NEKI SU ZA ANTIBIOTIKE A NEKI NE,ISKRENO NISAM NI JA ,KOLIKO SAM IH SAMO U ŽIVOTU POPILA.... :-?
8)
POZDRAVLJAM TE!!!!
Korisnikov avatar
zmaj76
Stalni član
Stalni član

Post od zmaj76 »

LORY:
INAČE KORISTIM VEĆ NEKIH GODINU DANA LACTACYD GEL,ALI ZA SVAKODNE.UPOTREBU,JEDNOM SAM SAMO KORISTILA ,TJ.KUPILA TAJ ZA POREMEĆENU VAG.FLORU,
SAMO NE BIH VOLELA DA ISPADNE KONTRAPRODUKTIVNO,JER JE VEĆINA GINEKOL.ZA TO DA SE NE KORISTE NIKAKVI GELOVI ZA PRANJE,SAMO TOPLA VODA.... :wink:
A TAJ MULTI GYN GEL KAKVU NAMENU IMA?
nevenka
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Avg 12, 2008 12:33 pm

Post od nevenka »

pitaj ginekologa na www.prima-ginekologija.com
lory
Novi član
Novi član

Post od lory »

zmaj76 prepisaću par rečenica iz upustva.
Aktivni sastojci Multi gyn actigela su:aloe barbadensis gel,cvet kamilice,cvet nevena i etarsko ulje čajnog drveta.
Dejstvo:otklanja i ublažava tegobe u predelu vulve i vagine,kao što su suvoća,svrab,pečenje,bol..koje se javljaju kada postoji iritacija ili oštećenje sluzokože.Takodje održava PH vrednost vagine u granicama fizioloških vrednosti i pomaže održavanju normalne vaginalne flore kod žena kod kojih postoji sklonost ka čestim vulvitisima i vaginitisima.
Primenjuje se lokalno 3 puta dnevno ako postoje tegobe a preventivno jednom dnevno.Nepostoji vremensko ograničenje za korišćenje ovog gela.
Odgovori