oSecaj utrnutosti na levoj strani ruke

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Emiz
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Mar 26, 2008 1:02 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

oSecaj utrnutosti na levoj strani ruke

Post od Emiz »

Pozdrav svima- imam jedan problem pa molim za savet
Evo vako pre nekoliko meseci osecala sam utrnutost na levoj strani ruke tacnije iznad nadlaktice i oko predela srca. Bila sam kod kardiologa i uradila sam EKG i Eho srca. Doktor mi je rekao da je srce u redu. Posle nekog vremena to me je proslo, ali javlja mi se sa vremena na vreme ta utrnutost. Strah me je da nije u pitanju srce iako doktor mi je rekao da je u redu, da nije neki krvni sud srca zacepljen da se radi toga ne javlja ta utrnutost, ili da nije u pitanju neki misic srca ili srca u pitanju?
Dali moze ako je na primer neki krvi sud zacepljen videti na EHU ili EKG-u. Sta mislite dali je opasno?
Hvala unapred
Pomozite kome je potrebno
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm

Post od tamaraft »

Ako je nalaz bio u redu pre ce biti da je utrnulost koja se javlja nervnog porekla.
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 11:38 am

Post od drbgd »

na eho-pregledu se ne vide promene na koronarnim arterijama, a na ekg-u se ne vidi ishemijska bolest sve dok se ne dogodi infarkt, odnosno - ako se ne uradi u trenutku bola.
vi treba da uradite test opterecenja!
Emiz
Stalni član
Stalni  član
Kontakt:

Post od Emiz »

Hvala na odgovoru.
Ja sam pitala doktora on je rekao da sto se tice srca sve je uredu da nema nikakve promjene ni organske ni neku bolest da super radi. On mi je rekao da to moze da bude upala nekog misica blizu srca. Kad trim ili nesto slicno ne boli me vec samo kad podje nekada bez veze samo od sebe.Neznam mozda nisam primetila mozda i kad radim nesto taj mi misic dobije neku upalu pa se desim to.Stvarno neznam. Negdje sam cula da svi krvni sudovi srca se vide na eho dopleru (ako sam tacno rekla ime aparata) to je neka sprava koja je dugacka nesto slicno kao CT vrti se oko tebe i vidi sve krvne sudove. Sta mislite dali moze da bude i neki misic. I kakav test da uradim za ovaj koji sam vam rekla ili onaj za opterecenje.?
Hvala unapred
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 11:38 am

Post od drbgd »

krvni sudovi srca se vide na CT-koronarografiji, metodi koja je izuzetno skupa (ne radi se o trosku socijalnog), ekstremno visoka doza zracenja se prima (u vasem slucaju potpuno bespotrebno) a i nije potpuno pouzdana. sa druge strane, moze se raditi klasicna koronarografija koja se ceka oko pola godine, invazivna je metoda i, takodje nema osnova da joj se izlazete.
u vasem slucaju moze da se uradi test opterecenja, i ako je i on negativan zaboravite na srce! pregledi koji su do sada radjeni NE MOGU dijagnostikovati anginu pektoris. vi je najverovatnije i nemate, ali to se moze reci tek nakon testa opterecenja
Emiz
Stalni član
Stalni  član
Kontakt:

Post od Emiz »

Ok drbgd, hvala ti punooo. Ako me i dalje muci uradicu i test opterecenj.
Sve najljepse
Odgovori