Simptom - bol pri toploti

Mesto za sva Vaša pitanja o zubima, oralnoj higijeni, prevenciji, negi zuba, desni i usne duplje. Prepoznavanje problema, dijagnostika i saveti o lečenju.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
ieddj
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Dec 07, 2006 5:59 pm

Simptom - bol pri toploti

Post od ieddj »

Sta je uzrok bola zuba (pod plombom) samo pri toploti. Inace u svim drugim situacijama nema nikakvog bola?
Da li hitno posetiti stomatologa ili ...?
dr cat
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jul 15, 2008 7:35 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od dr cat »

ako je u pitanju amalgamska plomba, moguće da je zato, jer je metal dobar toplotni provodnik... a da recimo, podloga koja treba da se nalazi ispod amalgama nije dobro uradjena.

može da bude i neki ozbiljniji problem, ali tada bi bol bio mnooogo jači, a meni se ovde ne čini da je tako, ili grešim?

svakako otići kod stomatologa i promeniti plombu.
ieddj
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Dec 07, 2006 5:59 pm

Post od ieddj »

Hvala na odgovoru
Izgleda da je ovo prvo jer je to mali bol pri bas vecoj toploti (e sad ne znam da li je amalgamska plomba ali pretpostavljam da jeste).
Da li je jedino resenje promena plombe?
U svakom slucaju trebalo bi otici kod stomatologa i proveriti (e sad, a da li otici kod istog :-? ).

Pozdrav
mia_82
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Sep 28, 2008 10:46 am

Post od mia_82 »

mislim da je bolje napraviti snimak, da se vidi da li postoji podloga ispod amalgamske plombe i da se vidi koliko je ispun blizu pulpe. mozda je bolje zameniti ispun. inace, jak bol na toplo ukazuje na gnojno oboljenje zivca i dosta je ozbiljno , pa , ako se bol pojaca , reagujte sto pre .
Odgovori