kontracepcija / vaporizacija
Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik
-
- Novi član
- Pridružio se: Čet Sep 25, 2008 2:16 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
kontracepcija / vaporizacija
imam 20 godina,radjena mi je vaporizacija jer sam imala ranicu na grlicu materice,sada je sve u redu!inace imam stalnog partnera,pa sam razmisljala o tabletama za kontracepciju, s obzirom da kondomi ne pruzaju maksimalnu zastitu.......stvar je u tome sto ne znam je pametno da uzimam tablete zbog radjene vaporizacije,.inace nemam nikakvih zdravstvenih problema>kada sam razgovarala o tome s mojim ginekologom, ona mi je savetovala da ih ne uzimam zbog hormona koji se nalze u tabletama (doduse moj ginekolog apsulutno nikome ne savetuje tablete). Da li vi mozete da me posavetujete? 

Re: kontracepcija / vaporizacija
NI SLUCAJNO!!! nekoliko djevojaka u hrvatskoj je umrlo od tih tableta a neke su dobile emboliju pluca i bore se za zivot. Ja sam ih pila ali sad sam automatski prestala!!!!Tamara Skoric napisao:imam 20 godina,radjena mi je vaporizacija jer sam imala ranicu na grlicu materice,sada je sve u redu!inace imam stalnog partnera,pa sam razmisljala o tabletama za kontracepciju, s obzirom da kondomi ne pruzaju maksimalnu zastitu.......stvar je u tome sto ne znam je pametno da uzimam tablete zbog radjene vaporizacije,.inace nemam nikakvih zdravstvenih problema>kada sam razgovarala o tome s mojim ginekologom, ona mi je savetovala da ih ne uzimam zbog hormona koji se nalze u tabletama (doduse moj ginekolog apsulutno nikome ne savetuje tablete). Da li vi mozete da me posavetujete?

Ja licno sam protivnik svih lekova, a posebno hormoskih zato sto hormoni mogu da naprave haos u organiznu i bez dodatnog unosenja. Meni je ginekolog prepisao kao terapiju uzimanje Yasmin tableta, pre svega zbog uspostavljanja kontinuiranog ciklusa, i smanjenja PMS-a , kao i trajanja samog ciklusa, do cijeg je poremecaja doslo posle operacije pre dve godine kada mi je odstranjen jedan jajnik i jajovod. Ja sam pre prepisivanja terapije morala da uradim niz analiza krvi i urina koje je moj ginekolog trazio od mene , kao i kompretan ginekoloski pregled sa ultrazvukom, sa uzimanjem briseva i Papa testom.Upozorio me na moguce nus pojave i rekao mi da pazljivo procitam uputstvo i da ako bilo sta primetim prestanem sa uzimanjem i dodjem na kontrolu. Ono sto mene zanima, posto se sada digla fama oko stetnosti tih tableta je da li postoje neka nova istrazivanja koja stvarno dokazuju da su to stetne tablete, ili su ovo samo pojedinacni slucajevi koji postoje kod koriscenja bilo kog drugog leka ?
Verovatno ti ne preporucuje pilule zato sto one cesto uzrokuju ranicu na grlicu materice, pa bi ti se ona ponovo pojavila. Doduse, nju ionako ima 90% zena, uzrokuju je zenski polni hormoni koje sve mi imamo, tako da ranica sama po sebi nije problem, problem je ako postoji infekcija.Tamara Skoric napisao:kada sam razgovarala o tome s mojim ginekologom, ona mi je savetovala da ih ne uzimam zbog hormona koji se nalze u tabletama (doduse moj ginekolog apsulutno nikome ne savetuje tablete). Da li vi mozete da me posavetujete?
To sto imas stalnog partnera nazalost ne mora nista da znaci, osim ako ste jedno drugom prvi i jedini partner. HPV je virus koji moze da izazove kancerozne promene grlica materice, a ne postoji pouzdan test za muskarce, tako da je kondom u svakom slucaju bolja opcija. Pouzdanost kondoma (pod uslovom da se koristi pravilno, svaki put od pocetka do kraja seksualnog odnosa i ako je potrebno uz dodatni lubrikant) otprilike je ista kao pouzdanost pilule, dakle veoma visoka.
Ne postoje nova istrazivanja, oduvek se znalo da pilule mogu da uzrokuju trombozu, zato se svaki put i napominje da se niposto ne uzimaju na svoju ruku vec u dogovoru sa lekarom. Nazalost po ove devojke koje su umrle, taj dogovor sa lekarom se uglavnom svede na prepisivanje pilule napamet, bez ikakvih analiza krvi, tako da to ispadne manje vise isto kao i da ih uzimas na svoju ruku. Posto je tvoj lekar bio dovoljno savestan da obavi sve analize, nema potrebe da brines posto ocito nemas kontraindikacija za koriscenje pilule.luleo napisao:Ono sto mene zanima, posto se sada digla fama oko stetnosti tih tableta je da li postoje neka nova istrazivanja koja stvarno dokazuju da su to stetne tablete, ili su ovo samo pojedinacni slucajevi koji postoje kod koriscenja bilo kog drugog leka ?