Strabizam ili nesto drugo?

Deo foruma gde će stručni saradnici dati odgovor na sva pitanja vezana za očne bolesti, određivanje dioptrije, operativnih zahvata oka.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
snotra
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Sep 18, 2008 2:21 pm

Strabizam ili nesto drugo?

Post od snotra »

Imam pitanje ali vise ne znam kome da se obratim, pa ako moze neko da mi pomogne bila bih zahvalna. Naime pocetkom maja pocele su da mi se javljaju duple slike. Otisla sam kod oftamologa i dobila uput za neurologa, strabologa i analizu krvne slike. Krvna slika mi je dobra, neurolog je konstatovao da imam duple slike sve ostalo u redu i rekao da dodjem za 15 dana na kontrolu. Strabolog mi konstatuje (pokusacu da prepisem pisano je rucno)
VOD:1.0 VOS:1.0
PP: OS u lipotropiji
CT:sel + veci od primarnog
MOTOLITET: ogranicena elevacija u adolukciji oko diskretna depresija levo kao i abdukciji obostrano.
DgOS: paresis m. obl. inf obs.
Brown. su obs
Kao i uput za eho oka i neurooftamologa.
Rezultati eho oka su ok. neurolog mi konstatuje isto sto i strabolog i da mi uput za magnetnu rezonancu glave. Na magnetnoj mi na srecu ne otkriju nista. A ja od svega dignem ruke. Za svo to vreme (mesec dana) vid mi se postepeno popravljao.
Sta se desavalo samnom?
Moram naglasiti da je ovome svemu predhodio stresni period i da sam svim doktorima to naglasila.
Korisnikov avatar
klio
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Okt 31, 2006 4:47 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od klio »

Najverovatnije je doslo do tranzitorne,prolazne mozdane ishemije u predelu jedra ili toka kranijalnog nerva koji inervise donji kosi misic oka.
Uzimajte jednu kasiku ribljeg ulja svaki drugi dan.
Pozdrav!
Odgovori