dijabtes i depresija

Najveći domaći Podforum o dijabetesu. U velikoj bazi podataka možete pronaći mnoštvo odgovora i saveta koliko imate šećernu bolest ili jednostavno želite da naučite više o njoj. Pitajte sve što Vas zanima i vrlo brzo ćete dobiti odgovor od naših stručnih saradnika.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, Diabeta

Odgovori
secerko75
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Okt 22, 2004 10:53 pm

dijabtes i depresija

Post od secerko75 »

otkad imam dijabetes cesto mi se javljaju depresije,mnogo sam nervozniji ,i mnogo se vise znojim;da li je to povezano sa dijabetesom,da li neko ima slicna iskustva
mary
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Okt 07, 2004 1:07 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od mary »

Nervoza svakako ide sa dijabetesom, ali u mom slučaju je mnogo manja kada su šećeri dobro regulisani.
depresija me ne hvata iako mi je dijabetes u mnogome zagorčao život!!! Trudim se da što normalnije živim i da sačuvam šta se sačuvati može :-?
K.Sladjana
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Feb 18, 2005 2:58 pm

Post od K.Sladjana »

Zdravo Mary, drago mi je da si se ponovo ukljucila, nadam se da si se oporavila malo...Depresiju imaju i oni koji nisu dijabeticari pa stoga nije znacajno vezana za dijabetes, ako pogledate s druge strane, antidepresivi su od pomoci kod neuropatije pa ako ih uzimate imacete i neke koristi od njih u tom smislu.
Diabeta
Saradnik
Pridružio se: Sub Sep 11, 2004 3:51 pm
Kontakt:

Post od Diabeta »

Cao Mary! Dobrodosla nam ponovo na forumce! Da, potpuno si u pravu sdto se nervoze i visokih secera tice. Na zalost, to smo svi imali prilike da iskusimo na sopstvenoj kozi... :wink:
ZOZEFINA
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Nov 05, 2005 10:59 pm
Kontakt:

Post od ZOZEFINA »

Pa mene je i ranije hvatala depresija ali sam nekako, ne znam ni sama kako, uspevala da se izborim sa njom! Mada kad god pocnem da radim profil ili se zamislim nad sobom upadam u gadnu depresiju, ali sad neznam kako da se iz nje izvucem!
Sve se oko mene kretalo i bujalo, zivelo zivotom koji ja nisam osecala.Praznina strasna praznina u mojoj glavi ispunjavala je moje trulo telo.
Diabeta
Saradnik
Kontakt:

Post od Diabeta »

Da li znas sta te to cini depresivnom? Profil, rezultati, ili nesto drugo?
ZOZEFINA
Novi član
Novi član
Kontakt:

Post od ZOZEFINA »

Pa obicno rezultati profila krenu lepo i onda kako po ceo dan mislim o tome pocinjem da se nerviram i vrednosti pocinju da skacu.
Sve se oko mene kretalo i bujalo, zivelo zivotom koji ja nisam osecala.Praznina strasna praznina u mojoj glavi ispunjavala je moje trulo telo.
Diabeta
Saradnik
Kontakt:

Post od Diabeta »

Ja se uopste vise ne uzbudjujem, vec godinama, zbog rezultata koji mi pokaze samomerac. Shvatila sam da to nema svrhe. Secer ce se stabilizovati, to je sigurno, veoma brzo. Ako se desava suprotno, onda vise stvar nije do moje samokontrole, vec postoji neka upala, premor, prehlada i sl. Znam da nije lako, ali probaj da te rezultati mnogo ne uzbudjuju (ako inace radis sve kako treba) :wink:
Tako isti-a tako razlicit
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Sep 27, 2005 1:42 am

Post od Tako isti-a tako razlicit »

A kako spreciti depresiju koja dolazi-eto tek tako?
Iz cista mira i oaa je tu?
Nemam resenje za to... :oops:
ZOZEFINA
Novi član
Novi član
Kontakt:

Post od ZOZEFINA »

Desava se i meni to, ali nasla sam koliko toliko prirodni lek, pustim neku zescu muzikicu, isplacem se dobro, otprilike za jedno manje jezerce :wink: i prodje ili jednostavno muziku zamenim odlaskom u setnju obicno u planinu jer mi je odmah iza kuce sa dodatkom iz prethodnog primera i depresija nestaje za 20 min.
Diabeta
Saradnik
Kontakt:

Post od Diabeta »

To i ja radim! :D Osim sto nemam planinu iza kuce, jer sam u ravnicarskom novobeogradskom kraju... ali, tu je reka... :D
mary
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Okt 07, 2004 1:07 pm

Post od mary »

Depresija je najgori neprijatelj dijabetičara. Depresivni ljudi se občno prepuštaju a to je najgore što sebi možete da uradite. To što sam svesna da se nesmem prepustiti je ono što mene održava posle svega i naravno to što želim da uvek budem tu za svoju Anjušku :D
Odgovori