Imam jedan problem. S' vremena na vreme zaboli me stomak, na sredini, tačno na završetku grudne kosti. U prvom minutu me zaboli kao kad osetite jaku glad, a nakon minut je to tako jak bol da ne znam šta ću od sebe. Ne mogu ni da se savijem, ni da se ispravim, ni ništa. Kad dobijem taj "napad", bole me i leđa na istom mestu (odnosno u visini gde me boli i stomak) i to poprilično jako. Imam osecaj kao da mi stomak otekne i kao da ću da eksplodiram i ne mogu dobro da dišem. Kad dobijem taj napad, obavezno mi se isprazne creva (stolica bude normalna ili mekša, kako kad).
Bol mi traje 1-3h, ali nema pravila kada dobijam napad (bar mi se tako čini). Nekad dobijem 3-4 dana uzastopno, nekad i 2 meseca prođe a da nemam nikakve tegobe, a nekad i kad spavam.
Bol mi prestaje odjednom i kao da se ništa nije dogodilo, posle toga mi se jako spava.
Stolica mi je uredna, krvna slika uglavnom uredu (blago sam malokrvna i imam povisenu sendimentaciju - vec godinu dve), nisu mi nasli heliko bakterije u krvi, a na UZ su mi nasli da imam kamenčiće do 7mm u zuči - ostalo što se tiče UZ je sve uredu. Gojazna sam.
Šta bi moglo to da bude? Šta mi uzrokuje te "napade"?
Išla sam u urgentno par puta, ali dok sačekam red napad mi prođe, pa oni više nemaju potrebu da me pregledaju. Poslednji put, dok sam čekala tamo, sestra na šalteru mi je rekla da popijem baralgetas, što mi sad pomaže - skrati mi vreme bola na nekih 30min -1h.
Pitam Vas, pošto zakazivanje kod gastroenterolog na novosadskoj poliklinici izgleda kao nagradni kviz pozovi. Zakazuje se svakog 15. u mesecu u periodu od 7-9 ujutru, jer posle 9 vise nema slobodnih mesta, pa ko dobije vezu, taj je uspeo da zakaže