imala sam cistu na levom jajniku. Otkklonjena mi je i cista i jajnik.
Dijagnoza je sledeca:Sertoli leydig cell tumor.
Moze li mi neko objasniti tacnije sta je to, i kakve su posledice?Udata sam Imam 32 godine, dvoje dece? Moj ginekolog mi je savetovao da ni po koju cenu ne smem zatrudneti, zbog poremecaja hormona.
Hvala vam unapred
Nina
razjasnite mi
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
-
- Saradnik
- Pridružio se: Pet Jun 18, 2004 2:00 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
-
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Feb 28, 2005 1:56 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Draga Nina,
Napisete mi odgovore na pitanja u ljepljivoj i jos da li u Vasoj porodicnoj istoriji ima zenski clanova koji su bili dijagnostikovani ili umrli od karcinoma jajnika, debelog crijeva, ili dojke ?
Interesuje me prvo kakve ste imali simptome kada ste dijagnostikovani sa cistom jajnika i kakvi su bili ?
Koji je patoloski nalaz osim naziva tumora ili specificnije koji je stadijum bolesti odnosno koliko se tumor prosirio ili je bio rasprostranjen samo na tom jajniku koji je odstranjen ?
dalje treba mi histoloski stepen razvoja ? grade I, II ili III...
Da li su Vam radili nivoe muskih hormona prije operacije i koliki su bili ?
Da li zelite da imate jos djece ?
Pozdrav,
ObGyn
Napisete mi odgovore na pitanja u ljepljivoj i jos da li u Vasoj porodicnoj istoriji ima zenski clanova koji su bili dijagnostikovani ili umrli od karcinoma jajnika, debelog crijeva, ili dojke ?
Interesuje me prvo kakve ste imali simptome kada ste dijagnostikovani sa cistom jajnika i kakvi su bili ?
Koji je patoloski nalaz osim naziva tumora ili specificnije koji je stadijum bolesti odnosno koliko se tumor prosirio ili je bio rasprostranjen samo na tom jajniku koji je odstranjen ?
dalje treba mi histoloski stepen razvoja ? grade I, II ili III...
Da li su Vam radili nivoe muskih hormona prije operacije i koliki su bili ?
Da li zelite da imate jos djece ?
Pozdrav,
ObGyn