Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.
Imate li neku preporuku za preparate za zastitu od sunca koji mogu da se mazu na lice?
Imam vrlo osetljivu kozu lica podloznu bubuljicama,inace kombinovanu (izrazena T-zona).Kreme za lice mi obicno ne odgovaraju i zato koristim samo losion sa klindamicinom.Do sada sam na moru koristila Niveine preparate (njima sam mazala i lice),ali par meseci posle toga ne mogu da se oslobodim bubuljica.
Iz mog iskustva..Niveini preparati uopste ne deluju blagotvorno na kozu (bez obzira na tip). Moj ti je savet da odes do apoteke i posavetujes se sa strucnim licem. Mislim da je to najbolji nacin doci do dobre zastitne kreme.
Idealna krema za zastitu od sunca masne koze sklone aknama je Avene gel-krema koja osim sto stiti od sunca nemasna je i moze smanjiti mascenje koze. Inace klindamicin losion vam nece biti dovoljan za akne, upotrijebite jos i Skinoren kremu navecer na cijelo lice, a klindamicin samo tamo gdje izbije upala.