Zastita od sunca

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Odgovori
Lili
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Maj 23, 2004 2:00 am

Post od Lili »

Imate li neku preporuku za preparate za zastitu od sunca koji mogu da se mazu na lice?
Imam vrlo osetljivu kozu lica podloznu bubuljicama,inace kombinovanu (izrazena T-zona).Kreme za lice mi obicno ne odgovaraju i zato koristim samo losion sa klindamicinom.Do sada sam na moru koristila Niveine preparate (njima sam mazala i lice),ali par meseci posle toga ne mogu da se oslobodim bubuljica.
lorelai
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Mar 29, 2003 1:00 am

Post od lorelai »

Iz mog iskustva..Niveini preparati uopste ne deluju blagotvorno na kozu (bez obzira na tip). Moj ti je savet da odes do apoteke i posavetujes se sa strucnim licem. Mislim da je to najbolji nacin doci do dobre zastitne kreme.
SARAH
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Maj 06, 2004 2:00 am

Post od SARAH »

Krema za suncanje na kojoj pise oil-free,pogledaj na internetu mozes naci koje su iskljucivo za masnu kozu.
Any
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jan 05, 2004 1:00 am

Post od Any »

Idealna krema za zastitu od sunca masne koze sklone aknama je Avene gel-krema koja osim sto stiti od sunca nemasna je i moze smanjiti mascenje koze. Inace klindamicin losion vam nece biti dovoljan za akne, upotrijebite jos i Skinoren kremu navecer na cijelo lice, a klindamicin samo tamo gdje izbije upala.
Lili
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Maj 23, 2004 2:00 am

Post od Lili »

Hvala na savetima. Nadam se da nece biti tesko naci te kreme u prodavnicama. Pozdrav!
Odgovori