Evo ovako, prvo da kazem o cemu se radi. Moja majka ima dijabetes tipa II od 1999. godine. Drzi ga pod kontrolom uz lekove a "skace" u stresogenim situacijama. Vec godinama pije PREDIAN, GLIORAL ili DIPRIAN 2X1 u zavisnosti od toga koji je lek dostupan. Zadovoljna bas i nije narocito jer se nivo secera povecao u poslednje vreme.
Otisla je na kontrolu nedavno i doktorka joj je prepisala dva razlicita leka koja bi trebala da pije u isto vreme. To su AMARYL 1X1 i SIOFOR 500 2X1. Ta dva leka se razlikuju u osnovi, tj. u sastavu. Amaryl deluje tako sto stimulise rad celija pankreasa koji bi stvarao vecu kolicinu insulina. Siofor se zasniva na metmorfinu koliko sam ja citao, ali nigde ne pise u uputstvu leka sta je to ustvari i kako to deluje na organizam. Takodje, nezeljena dejstva i mere predostroznosti tog leka su katastrofalni-strasni, npr. cesta dijareja, mucnina, bolovi, grcevi u stomaku, etc.
To je bila prva opcija a druga je da se poveca doza DIPRIANA i to 2x2.
Ona jos uvek pije po starom jer se nije odlucila.
Molio bih vas za savet. Zanima me nesto vise o tom leku (SIOFOR 500), i naravno, zanima me kakva bi to kombinacija lekova bila. Da li je bolje nastaviti po starom ili prihvatiti neku od ove dve gore navedene opcije.
Puno hvala!
Pitanje oko lekova - SIOFOR; AMARYL; DIPRIAN
Moderatori: vlada99, moderato, admin, Diabeta
-
- Saradnik
- Pridružio se: Sub Sep 11, 2004 3:51 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
Za početak, pročitajte tekstove u našem časopisu br. 2-2006 i br. 1-2-2007, koje možete skinuti sa diabeta.net sajta, pod odeljekom "Časopis PARTNER"
Posetite prvi domaći sajt o dijabetesu: http://www.diabeta.net
-
- Saradnik
- Pridružio se: Sub Sep 11, 2004 3:51 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
Pitanje ne spada u ovu temu. O kontaktima sa dr Stojkovićem, njegovom radu i ostalo, možeš da pročitaš na sajtu diabeta.net, a pričali smo i na forumu.
I za forum i za sajt koristi opciju "Traži".
I za forum i za sajt koristi opciju "Traži".
Posetite prvi domaći sajt o dijabetesu: http://www.diabeta.net