Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.
Drage moje,
imam pitanje.
radjena mi je laparskopija i uklonjena cista sa jajnika (endometrioza).Odredjena mi je tarapija od 4 inekcije diferalina 3.75mg
3.septembra sam primila prvu a danas 9.sept sam počela po malo da krvarim.Kao da je menstruacija, a inace to mi je termin da dobijem
da li je to normalno?malo sam zabrinuta
kakva su vasa iskustva?
isto sam i ja tako prosla nakon prve laparaskopije i prvog diferelina pa sam odmah otišla uplašena kod tadašnjeg lekara i rakao mi je da to netreba dirati ako mi ne curi više nego obično i tako sam primila četri komada i nisam imala menstruaciju pet ipo meseci ali je tadašnji moj lekar bio malo neodgovoran i prvu kontrolu ultrazvukom je odradio tek nakon 6 meseci i rekao da je sve ok.Đavo mi nedade tada mira i odem kod moje doktorke u dom zdravlja i ona mi je otkrila da OPET imam cistu dobila sam narvni slom i poslala me je kod njenog prijatelja drugog doktora koji mi je pratio to dva meseca i opet zakazao drugu laparaskopiju,nakon toga sam sačekala prvu menstruaciju i otišla na kontrolu i primila prvi diferelin i od tada nemam menstruaciju.Primila sam tri komada ali doktor je naglasio da PRED SVAKI DIFERELIN OBAVEZNO DOĐEM NA ULTRAZVUK što i jesam i hvala Bogu za sada je sve u redu samo što još čekam menstruaciju.moj ti je savet DA SE OBAVEZNO JAVIŠ SVOM LEKARU i pitaš za savet.ako budeš osećala da ti je svremena na vreme toplo da se znojiš i zacrveniš znaj da je to od diferelina i nakon svake inekcije ćeš imati jače i češće udare toplota.to kažu da je normalno zbog hormona.nadam se da te nisam uplašila i da sam ti bar malo pomogla sa svoji iskustvima(ne baš sjajnim).javi šta se dalje dešava!!POOOZZZZZZZZZZ
kada se desi nešto loše ko zna zašto je to dobro!!!