Pitanje?

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
Goran78
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Mar 11, 2008 3:18 am

Pitanje?

Post od Goran78 »

Moji simptomi su sledeci: pritisak u predelu dijafragme i podridgivanje (narocito posle jela), ponekada, ali retko, ubrzan rad srca... i to vec nekoliko godina. Simptomi isti bez znaka poboljsanja ili pogorsanja. Ne osecam nikakvu bol, kiselinu i sl... jedini simptomi su podrigivanje i pritisak u predelu dijafragme.

Radio sam dosta pregleda i nigde mi nije ustanovljena neka posebna dijagnoza. Nisam uspeo jedino sa gastroskopijom (nisam uspeo da progutam crevo).

Da li je moguce da imam neku vrstu zeludacne kile ? (Paraesophageal hernia)
Radio sam ono snimanje u Trendelburg-ovom polozaju pre par godina. Kasnije, takodje i snimanje zeluca. Da li bi se kila primetila na snimku?
Kicha
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Jun 26, 2007 12:12 pm

Post od Kicha »

Da, to je najverovatnije hiatus hernija i kaskadni zeludac, karakteristicni su simptomi bas ovo. Tu nema nekog leka, posle jela nikako ne lezati makar 1h, obroci manji bar 3x dnevno i 2x uzina...
Goran78
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Mar 11, 2008 3:18 am

Post od Goran78 »

Da li bi se hiatus hernija videla prilikom rentgenskog snimka, posto mi nije potvrdjena dijagnoza za nju?
Sve sto pise je da je zeludac izrazito hipotonican, elongiran..ostali nalazi uredni.
Kicha
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Jun 26, 2007 12:12 pm

Post od Kicha »

Ro ne mora da pokaze anomaliiju, isto kao i sto se UZ nekada ne vide konkrementi bubrega. Gastroskopija bi bila najbolji vid dijagnostike kako bi se eventualno uocile kaskade, kila...i uzela biopsija na Helicobacter pilory i za gastritis
tanjuska22
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Okt 28, 2007 9:16 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od tanjuska22 »

Meni su otkrili hiatus herniu i kaskadan zeludac rendgenom.
Korisnikov avatar
Ikar
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Feb 19, 2008 12:00 pm

Post od Ikar »

Verovatno ti je želudac podignut. To se ne vidi ni na rengenu, ni prilikom gutanja sonde. To doktori nikada ne pronađu. Mene je to mučilo 6 meseci, nisam mogao normalno da jedem pa sam izgubio 20 kg. Raspitaj se malo po okolini - u svakom selu i u svakom komšiluku postoji baba ili čiča koji to umeju da nameste za 15 minuta. Srećno.
- Volja i akcija, to je jedini život -
Jovan Dučić
Emiz
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Mar 26, 2008 1:02 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od Emiz »

Pozdrav svima. Da se pozalim i j na svoj problem. Vec dva meseca me boli zeludac. Isto tako osecam neku bol u i stezanje u grudima a posebno na desnoj strani samo na jednom mestu. Bol posebno osecam kad ustanem ujutro dok se telo ne zagrije a onda i podanu na neki okret koji uradim ili kad kihnem! Dali to moze da bude od zeluca ili je nesto drugo?
Sve najljepse
Pomozite kome je potrebno
Odgovori