- Evo jos jedne u vasoj druzini promeme ishrane. Pocinjem sutra samo da se snadjem za pravljenje hleba od prosa, ovas, jecam i naravno zamena secera.
Sve pohvale za sve na forumu divne ste
kissic
forum
Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99
- Dj.Olivera
- Stalni član
- Postovi: 2917
- Pridružio se: Ned Jul 20, 2008 12:47 pm
Glisa zdravo.
Moj doprinos tvom snalaženju u pravljenju hleba
:
U dublji sud usuti kvasac, šolju vode, 2,5 šolje integralnog pšeničnog brašna, 0,5 šolja heljdinog brašna i 1kk morske soli. Sve dobro izmešati u glatku i kompaktnu masu pa promesiti 50-60 puta i ostaviti da se odmori 2 sata. Zatim ubaciti po 1/4 šolje ovsenih ljuspica, suvo pečenih susamovih semenki, suvo pečenih ( samo da zamirišu) suncokretovih semenki i bundevinih semenki ( golica). Dodati 1kk bundevinog ulja. Sve dobro premesiti i prebaciti u kalup ili podmazan pleh. Premazati četkicom umočenom u vodu. Kad hleb krene peći ga na 200 stepeni 20 minuta a potom smanjiti na 175 stepeni i peći ga narednih 20-25 minuta.
Prijatnooooo!!!!
Moj doprinos tvom snalaženju u pravljenju hleba

U dublji sud usuti kvasac, šolju vode, 2,5 šolje integralnog pšeničnog brašna, 0,5 šolja heljdinog brašna i 1kk morske soli. Sve dobro izmešati u glatku i kompaktnu masu pa promesiti 50-60 puta i ostaviti da se odmori 2 sata. Zatim ubaciti po 1/4 šolje ovsenih ljuspica, suvo pečenih susamovih semenki, suvo pečenih ( samo da zamirišu) suncokretovih semenki i bundevinih semenki ( golica). Dodati 1kk bundevinog ulja. Sve dobro premesiti i prebaciti u kalup ili podmazan pleh. Premazati četkicom umočenom u vodu. Kad hleb krene peći ga na 200 stepeni 20 minuta a potom smanjiti na 175 stepeni i peći ga narednih 20-25 minuta.
Prijatnooooo!!!!
- Dj.Olivera
- Stalni član
- Postovi: 2917
- Pridružio se: Ned Jul 20, 2008 12:47 pm