forum

Saznajte sve o nutritivnim svojstvima namirnica koje koristite, podelite svoja iskustva o popularnim dijetama, preparatima, namirnicama, napicima.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99

Odgovori
glisa
Novi član
Novi član
Postovi: 22
Pridružio se: Pet Sep 05, 2008 12:32 pm

forum

Post od glisa »

  • Evo jos jedne u vasoj druzini promeme ishrane. Pocinjem sutra samo da se snadjem za pravljenje hleba od prosa, ovas, jecam i naravno zamena secera.
    :evil:
    Sve pohvale za sve na forumu divne ste
    kissic
Korisnikov avatar
Dj.Olivera
Stalni član
Stalni član
Postovi: 2917
Pridružio se: Ned Jul 20, 2008 12:47 pm

Post od Dj.Olivera »

Glisa zdravo.
Moj doprinos tvom snalaženju u pravljenju hleba :lol: :

U dublji sud usuti kvasac, šolju vode, 2,5 šolje integralnog pšeničnog brašna, 0,5 šolja heljdinog brašna i 1kk morske soli. Sve dobro izmešati u glatku i kompaktnu masu pa promesiti 50-60 puta i ostaviti da se odmori 2 sata. Zatim ubaciti po 1/4 šolje ovsenih ljuspica, suvo pečenih susamovih semenki, suvo pečenih ( samo da zamirišu) suncokretovih semenki i bundevinih semenki ( golica). Dodati 1kk bundevinog ulja. Sve dobro premesiti i prebaciti u kalup ili podmazan pleh. Premazati četkicom umočenom u vodu. Kad hleb krene peći ga na 200 stepeni 20 minuta a potom smanjiti na 175 stepeni i peći ga narednih 20-25 minuta.
Prijatnooooo!!!!
glisa
Novi član
Novi član
Postovi: 22
Pridružio se: Pet Sep 05, 2008 12:32 pm

Post od glisa »

Hvala Olivera :) ali ja ne smem kvasac, psenicno. Smem proso, ovas, jecam i pirinac od zitarica a tek treba da pocnem :(
Korisnikov avatar
Dj.Olivera
Stalni član
Stalni član
Postovi: 2917
Pridružio se: Ned Jul 20, 2008 12:47 pm

Post od Dj.Olivera »

Možda će ti Makrobiotički kuvar-Dragan Lukić pomoći da se bolje snađeš. Ima divnih recepata za sva jela , slatkiše i napitke od žitarica.
lujka
Aktivan član
Aktivan član
Postovi: 271
Pridružio se: Sub Jul 26, 2008 8:48 pm

Post od lujka »

Zdravo Gliљa.

Иula sam da je automatska peиnica za hljeb, odliиna za tu vrstu hljeba da nadoрe i lijepo se ispeиe.

prijatno. :P
Odgovori