kontracepcija- diane 35

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Odgovori
beba011
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Sep 23, 2006 10:12 pm

kontracepcija- diane 35

Post od beba011 »

Imam 25 godina. Ginekolog i endokrinolog su mi preporucili pilule Diane-35 jer vec neko duze vreme imam ciste na desnom jajniku, pojacanu maljavost na licu, grudima i stomaku, kao i bubuljice. Menstruacije su uredne, na 30 dana, ne previse bolne. Radila sam hormone i osim umereno povecanog androstendiona (3,7 a granica je 3,5)svi ostali su hormoni u redu. Odnos LH i LSH ne ukazuje na klasican PCOS.
Zanim ma me kakva su iskustva sa ovim pilulama, koliko je potrebno da bi se lice sredilo (mesec, dva ili duze)?
Da, jos nesto, dr mi je rekla da pocnem da ih pijem od 5. dana ciklusa, a u uputstvu pise od prvog dana. Ja sam pocela kako mi je dr rekla (od petog). Da li to sada znaci da svakog meseca od 5. dana pocinjem novu tablu?

Hvala! :)
Jelena88
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Avg 14, 2008 2:51 pm

Post od Jelena88 »

Ja sam pila Diane 35 zbog neurednog ciklusa. Pila sam ih svega dva meseca jer mi nikako nisu prijale - zadrzavala sam vodu i stalno bila naduta, grudi su me bolele i bila sam stalno uzasno nervozna. Ali, ako si ti vec bila i kod endokrinologa, verujem da ces ih podneti bolje - meni takve pretrage nisu radjene, prepisane su mi "na slepo".

Sto se tice konkretno tvog pitanja... Lice mi se potpno iscistilo za ta dva meseca, tako da, sto se toga tice, kod mene Diane 35 imaju veliki plus. Pre njih sam imala problema sa bubuljicama a sad je, da kucnem u drvo, sve OK, i dalje, mada ih ne pijem vec dva meseca.

Sto se tice drugog dela pitanja... Ni ja nisam pocela da ih pijem prvog dana ciklusa (jer sam stalno krvarila, pa nisam ni mogla da "pohvatam" menstruaciju), ali to nije prob - i one same ce ti je urediti, tako da... Samo prati uputstva ginekologa i sve ce biti OK :)
Dea
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od Dea »

Neces ih piti svaki put 5-tog u mesecu, nego posle sedmodnevne pauze (ako funkcionisu kao i ostale Anti baby pilule, posto licno nisam pila Diane, nego neke druge).
isidora
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Jun 09, 2004 2:00 am

Post od isidora »

pocni da ih pijes kada ti je rekla. njih ima 21 u pakovanju, kad popijes napravis pauzu od 7 dana, osmog dana pocinjes novu kutiju od 21 komad. i tako u krug. vodi racuna da ne preskaces pilule, i ako preskocis jednu, moras je popiti 12 sati od uobicajenog vremena, inace nemaju kontraceptivni efekat. najbolje je da se piju uvek u priblizno isto vreme (pred spavanje, ujutru, isl) da bi ti se napravila navika da ne preskocis ni jednu.

odlicne su, ja sam ih pila godinu dana i prestala sam kad smo suprug i ja resili da imamo trece dete.
zvezdica83
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Mar 19, 2007 11:36 am

Post od zvezdica83 »

a da li sti i ti pocela da ih pijes 5. dana? posto vidim da je neko poceod a ih pije 5. a neko 1. dana ciklusa, pa sad ne znam...
isidora
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Jun 09, 2004 2:00 am

Post od isidora »

od 1. dana sam pocela, tako mi je receno.
Emiz
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Mar 26, 2008 1:02 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od Emiz »

Pozdrav svima.
I ja imam istih problema sa aknama kao i vi.Bila sam kod ginekologa i uradila taj hormonski test. To je pokazalo da imam manje progesterona nego sto treba i doktor mi je dao tablete Diane 35. Pijem ih vec 4 meseca i sad sam pocela i 5 kutiju.Ali pre nekoliko dana sam procitala da je jedna devojka umrla o Jasmin, koje su vrlo slicne tablete jer joj je nastao tromb u belim plucima od ovih tableta.Sad me je jako strah da i pijem iako dkotor mi je preporucio da ih pijem 6 meseci.Sutra idem opet na analizu krvi i hormonske testove pa da vidimo sta se izdesavalo ovih meseci dok sam ih pila.
Cure sta mislite dali su tako opasne i dali je neko imao slicnih problema?
Pozdrav
Pomozite kome je potrebno
spy
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Maj 07, 2007 10:58 pm

Post od spy »

Pila sam ih i ja i imam jako lose iskustvo i u jedno sam sigurna NIKAD VISE,sto ne znaci da je to slucaj sa svima koje ih koriste!Meni je bilo lose od njih ali najgore od svega sto nisam ukapirala (gotovo sam iskljucila mogucnost njihovog negativnog dejstva),pa sam nastavila da ih pijem i trpela sve muke!!!
Odgovori