za DR.

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
Anuska
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Mar 21, 2005 1:04 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

za DR.

Post od Anuska »

pozdrav..
Volela bih da na moje pitanje odgovore strucna lica..(dijagnoza PSCO) Zato sam pila pilule od 2002god i prestala 11 sep 05god(dobila 3 dana posle) i to je bila zadnja menstruacija,ovog meseca nije bila..Mozete li mi reci koliko meseci da pricekam pre nego sto se javim svom ginekologu i da li je vise zdravo da pijem te pilule sa obzirom da imam 21 god a vec sam ih pila skoro 4 god.

Unapred zahvalna :)
PedjaDj
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Jan 11, 2005 11:01 pm

Post od PedjaDj »

PCO sy je i praćen poremećajem menstruacionog ciklusa, pojačanom dlakavošću itd. Pilule se nemogu beskonačno piti. Verovatno vam je povećan BMI? Fizičke vežbe i dijeta su prva linija lečenja! :o
Anuska
Novi član
Novi član

Post od Anuska »

Hvala vam na odgovoru..
Ne znam tacno sta znaci BMI ali ako je u vezi sa kilazom tu nemam problema..naime visoka sam 167 i imam 58 kg,fizicke aktivnosti su ukljucene u moj zivot.Jedino ne znam koja je vrsta djete i da li trebam uopste ici na djetu sa obzirom da nemam problema sa kilogramima
Vec sam izlozila problem u nekim od tema na forumu tako da vas ne bih time opterecivala ponovo,bitno mi je da mi odgovorite koliko meseci smem biti bez menstruacije,sa obzirom da sam pila dugo pilule,kada se teoretski hormoni vracaju na svoje mesto..
JOS JEDNOM SE UNAPRED ZAHVALJUJEM NA ODGOVORU.. :D
obgyn
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Feb 28, 2005 1:56 pm

Post od obgyn »

Vratite se na pocetak foruma...ima ona 'ljepljiva', pa mi fino napisite sta se izdesavalo do sada...
Ko Vam je postavio dx PCOS i na osnonu cega ? Kakve tegobe ste imali koje su Vas odvele dr. i sta je on pronasao u testovima, pregledu, ultrazvuku da ga je odvelo do dg PCOS ?
Poslije cu da dam svoj komentar...
Pozdrav,
ObGyn
Anuska
Novi član
Novi član

Post od Anuska »

Uz svo duzno postovanje vama ja sam o svom problemu pisala u temi(pitanje za obgyn) i napisala sam sve sto ste mi trazili ali vaseg daljeg odgovora nije bilo..zato sam ovako pokusala!
DALJI RAZVOJ GODADJAJA O MOJOJ DIJAGNOZI JE SLEDECI...
uZ;uterus u AVF 43*23*34,endometrijum 4,DO:36*21,LO:43*24,oba policisticna.uz je radjen04.10 a zadnju menstruaciju sam imala od 14-19.09.
Treba ponoviti i to da sam koristila i drugu metodu lecenja mimo kontracepcije;utrogestan tab. i oestradiol amp. po principu:5 dana utrogestan,po dobijanju menstruacije svaki drugi dan iinjekcije estradiola(3 INJEKCIJE)nakon toga pauzu od 2 dana i zatim 15 dana ponovo ytrogestan...ali zbog probojnih krvarenja uz zadnje koriscenje utrogestana prestala sam sa tom terapijom..kao zadnju kontracepciju koristila sam jasmin4 meseca. Vec sam pomenula da sam zadnji put imala od 14-19.09 ali od tad je nisam ni dobila.
VELIKI POZDRAV ZA VAS.... :roll:
Odgovori