Molim vase misljenje

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
mix13
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jan 20, 2007 9:31 pm

Molim vase misljenje

Post od mix13 »

Zdravo svima:
Pokusacu da opisem opsirnije svoje probleme, izvinite ako budem pisao amaterski.

Ovako sve je pocelo oktombra 2005. Posto sam dobio ucestalo mokrenje isao sam nekoliko puta lekaru. Radili su mi sve pretrage i sve je bilo negativ.
Pocela me hvatati jaka panika, ponovo sam se obratio lekaru,tako da me je lekar uputio na ultrazvuk abdomena, kad sam izasao iz ambulante i dosao u stan, od straha i panike dobio sam poput jakog udarca ispod obe strane rebara, drzalo me je par minuta od bolova koje sam imao jaukao sam da se tresla zgrada,kad je bol prestala na tom mjestu ostalo je samo kao muki bol.
Nakon 2 mjeseca taj muki bol je nestao ali se taj bol preneo na donji deo desne strane stomaka.
Od tad sam se obracao minimalno 30 puta lekarima, radili su mnoge pretrage, davao sam 3 puta stolicu na pregled, svaki put negativ, vise od 20 puta sam uzimali su krv na pregled na sve bolesti ali opet sve negativ, 3 puta su mi radili rektoskopiju sve uredu, isao na Irigografiju sve u redu, cak uz irigografiju postavljali su mi na stomak neke magnetske ploce na bokove,i ispod ledja.
Radio sam 4 puta ultrazvuk abdomena, sve u redu.
Moj problem je u tome sto imam konstantno sluz prilikom velike nuzde.
Od oktombra 2005 imam paniku dase vise nemoze izdrzati, dva puta sam od tad dobio panicni napad dasam mislio daje moj zivot gotov.
Svake noci konstantno sanjam dasam u bolnici na aperaciji debelog crjeva.
Da navedem: nejmam gasove,grceve,anemiju,krvarenje.
Samo muki bol sa donje desne strane stomaka, konstantna sluz.

Do pre 2 mjeseca odma posle jela sam morao da idem na wc i to jedva sam uspjevao da izdrzim do wc, ali sad toga nejma.
Molio sam sve lekare dami daju kolonoskopiju, ali kaze nejma potrebe date mucimo sa tim pregledom nije ti nista.
Neznam vise sta da radim, ubi me panika i misli na bolest debelog creva.

Javam se svima izvinjavam zbog amaterskog pisanja.

srdacan pozdrav za sve na forumu.
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od tamaraft »

Moj savet je da uradite i kolonoskopiju i gastroskopiju, da se odstrane sve sumnje na bilo kakvo oboljenje zeludca i creva, pa ako je sve ok onda su u pitanju samo napadi panike!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
mix13
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jan 20, 2007 9:31 pm

Post od mix13 »

Sta drugo reci osim veliko hvala na odgovoru.

Ove godine sam radio dva puta gastroskopiju.
Prvi put su mi rekli da imam malo ostecenje sluznice na zeludcu,
a dugi put su nasli da imam pri samom ulasku u zeludac malo suzenje,
e sad posto ste vi strucno lice, dali ti problemi mogu stvarati sluz prilikom probave. Sad sam na cekanju ponovo za irigografiju ali ja toliko nisam siguran u to snimanje. A hirurg neda kolonoskopiju, jer takvi su ovdje u svedskoj. kad su mi dosli nalazi sa instituta iz stockholma kaze hirurg nisi ti za kolonoskopije.
Odgovori