POSTPORODJAJ

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
biljana 30
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Okt 21, 2005 5:13 pm

POSTPORODJAJ

Post od biljana 30 »

PORODILA SAM SE PRIJ DEVET MJESECI I JOS NIJESAM DOBILA MENTRUACIJU.DA LI JE TO NORMALNO
Zoca
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jun 28, 2005 8:56 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Zoca »

Jeste.
Svaka zena ima svoj ritam,neko dobije posle par meseci(licno ja posle 11 nedelja posle porodjaja :roll: ) a moja prijateljica posle 14 meseci!
Naravno da je poseta ginekologu obavezna :wink:
POZDRAV
obgyn
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Feb 28, 2005 1:56 pm

Post od obgyn »

Obavezno je da se zastitite od nezeljene trudnoce, jer Vi mozete da ovulirate i ostanete trudni, i naravno ne dobijete prvu menstruaciju, tako da ja svoje pacijente uvijek posaljem kuci sa detaljnim upustvom i odlukom sta ce koristiti protiv nezeljenog zaceca.
Na trzistu su prisutne razne metode, a najgore je ne koristiti nista !
Ma molim Vas ko to zeli ostati trudan sa devetomjesecnom bebom ?
Puno pozdrava, i idite ginekologu !
ObGyn
Zoca
Novi član
Novi član

Post od Zoca »

"Ma molim Vas ko to zeli ostati trudan sa devetomjesecnom bebom ? "
JA
Ja sam ostala u drugom stanju sa devetomesecnom bebom(zeljeno) ima li u tome nesto lose?
Pozdrav
obgyn
Stalni član
Stalni član

Post od obgyn »

Ne Zoco,
nema u tome nista lose osim za majku koja je trudna 2 puta u jednoj godini, koja ne moze da spava normalno i redovno najmanje dvije godine, koja sigurno osim uloge majke ima jos neke druge uloge u zivotu / supruge, uciteljice, prodavacice...itd /, osim sto ce nakon tih par godina ako ne bude imala nikakve pomoci niti odakle, da bude premorena slijedecih nekoliko godina, mozda izgubi posao, mozda zapostavi muza...et cetera...jedine zene koje zele bebu za bebom su one koje ostanu trudne sa 35 ili 37 i kazu, dosta smo cekali, ili nije se desilo prije...i to potpuno razumijem.
Puno pozdrava i zelim Vam sto prije jednu bebu...
Obgyn
Zoca
Novi član
Novi član

Post od Zoca »

Puno pozdrava i zelim Vam sto prije jednu bebu... lepe zelje ali sada ih upitite nekom drugom(bar za sada)!
Napokon sam pocela da spavam :lol: ,da budem zena svom muzu :wink: ,da imam svoje zanimanje :D i da ne budem samo mama)))

Srdacan Pozdrav.
Ps.Postavila sam pitanje na pitanja i odgovori ali mi niko ne odgovara
http://www.doktor.rs/forum/viewtopic.php?t=3566 imate li mozda neki savet za mene?
Hvala
obgyn
Stalni član
Stalni član

Post od obgyn »

Moram da kazem da ste mi se javili u trudnoci i zalili se na otecene noge, da bih Vam rekla da je to jedan od najcescih zalbi trudnica u trecem trimestru, i da je uzrokovan uvecenom matericom, koja ispunjava potpuno karlicu i pritiskuje velike vene i tako onemogucava ili bar usporava normalan povratak krvi u srce iz donjih ekstremiteta.

Sada kada niste trudni, a jos su Vam noge otecene, a flebolog vam nista nije pronasao, ja bih da to objasnim ovako...prvo, mozda imate previse fizicke aktivnosti na svom rasporedu ! trcanje, voznja biciklom...svaka cast, iako sam ljubomorna na vas kad to sve stignete ali mozda je uz ono, mama, supruga, kuharica, setacica, zabavljacica...mnogo za Vas organizam.
Drugo.../ja imam obicaj da nabrajam razloge, kao sto se vidi/...mozda je sve u redu sa vasim venama,i sada normalnom karlicom, ali mozda imate probleme sa bubrezima ! koji se brinu za kompletan elektrolitski balans u nasem organizmu, i mozda imate neki problem, koji dovodi do prelaska fluida iz intracelularnog u ekstracelularni prostor, poremecaj natrijuma...soli u organizmu...smanjite unos soli, i otidjite da se posavjetujete sa nefrologom, ili postavite pitanje na nefrologiji.
Tako bih ja...pozdrav.
ObGyn
Odgovori