Ovako:prvo cu 'istoriju' bolesti (probacu sto krace)...
Dioptrija oduvek,nosila naocari,vezbe korekcije..
1989. operatio od:anterpositio m.obl.inf.-exter.
operatio od:anterpositio m.r.int. 3,0 mm
anterpositio m.obl.inf.-inferior 5918,5946
-posle operacije strabizma,u levom oku,u unutrasnjem uglu mi ostaje crvenilo(nepromenjena 'mrljica' godinama,kad placem ili kad sam premorena malo se jace zacrveni,ali brzo prodje,ne smeta mi)
-posle operacije nosim tvrda kontaktna sociva,pa kasnije prelazim na GP.
(nikad problem,niti infekcija,ni nista,samo ih tesko podnosim-i najmanji dasak vetra mi smeta i zasuzim)
RGP 4012 4012(110*) 850 9.5 -3,75
3987 4062(90*) 850 9.5 -4,00 (1999.)
-pre cetiri godine pocinjem da nosim meka sociva(biomedics55)
komfornost u odnosu na gp se ne moze uporedjivati,ali avaj!
d 8.9 14.2 -4,00
l 8.9 14.2 -5,00(koristim iskljucivo solo care ili opti free tecnost,i refresh contact vestacke suze)
-6.11.2004. pocinje crvenilo i upaljuje se 'mrljica'
na nalazu pise (priblizno,ne mogu da procitam) pilingvenkula
terapija-deksametazon neomicin
-19.11.2004.(moja dr) pingvenkula inf. o.sin (bris negativan,terapija deksametazon neomicin)
prolazi nakon terapije
-28.3.2006.dg. oedema corneae discreta.terapija-hemodrops,oftamol,hloramfenikol
-29.3.2006.(moja dr) oedema epiteli corneae deksametazon neomicin,hemodrops
opet uzimam terapiju moje dr i brzo prolazi
-oko 15.7.2008.opet isto,moja dr mi telefonom(ne zivimo u istom gradu) kaze da uzmem deksam.neomicin(prolazi,ali posle 2 dana i nosenja sociva,opet se upaljuje,nosim naocari 2 nedelje,stavljam sociva i posle 2 dana isto,opet deksametazon neom. i sve se ponavlja)
13.8.2008. dg-epitel l.sin bez terapije,trazi mi nalaze kks,urin,fokusi orl,stomatolog,ginekolog i bris levog oka.
bris negativan,orl nalaz u granici normale,iskljucena mogucnost fokaloze dentalnog porekla,nalaz ginekologa sa uz uredan,krvna slika u redu,jedino mokraca(napisacu samo detalje nalaza koji nisu u redu)
izgled-mutan
proteini 1
nitriti 1
erci izluzeni 2-3
lkci brojni
bakterije vrlo brojne
moja dr mi kaze (telefonom) da su bakterije u mokraci odgovorne za desavanja u levom oku,i da uzmem oftamol kapi i resim to sa bakterijama(trenutno cekam red za uput za urino kulturu)
u madjuvremenu odlazim u kc,preko prijatelja,dr za kontaktna sociva-nalaz-uredan prednji sept,pingvencul u uzal delu (nesto blago ...dovan-ne mogu da procitam),obostrano socivo lepo lezi,terapija-refres kontakt,korneregel,flucon.
ovu terapiju koristim,i isto,kao i do sad,po prestanku(5 dana traje) bez stavljanja sociva,ovo crvenilo i upala ponovo pocinje!
Sad mi je drugi dan uzimanja terapije-oftamol kapi.
Ja stvarno ne znam sta vise da radim,ne smem vise da trpam ove i one kapi(vecina nosi rizik od povecanja ocnog pritiska,za koji sam genetski vec predisponirana-poslednje merenje 02.2008.u granicama normale),kako da saznam uzrok ovoga(ako su bakterije iz mokrace krive,kako to da je desno oko u redu??!)A da ne pisem o tome koliko mi je tesko da posle 19 godina nosenja sociva sad nosim naocari....
Sta da radim,kome da se obratim,imate li neki savet???Zivim u Novom Sadu.
p.s.nisam napomenula da sam 1976.godiste,mozda je vazno,otkud znam.
p.s.2 Hvala unapred!
pingvencul MOLIM POMOC
-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Jul 06, 2007 2:58 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- klio
- Aktivan član
- Pridružio se: Uto Okt 31, 2006 4:47 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Moj Vam je savet da se vratite na GP sociva,komfor zavisi od umesnosti oftalmologa da Vam dobro fituje sociva.Sa dobro odredjenim GP socivima,vise nikada necete imati takvih problema kao sada.Uzgred,obavezno uradite Shirmerov test i PKF test koji ce pokazati kolicinu suza i stanje suznog filma kod Vas,sto je neophodno za sve nosioce kontaktnih sociva.
Pozdrav!
Pozdrav!