hronična upala lijevog jajnika!

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Odgovori
Gisele
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jun 26, 2008 10:36 am

hronična upala lijevog jajnika!

Post od Gisele »

Bila sam kod ginekologa, ovaj put drugog. Naime,već se duže vrijeme žalim na bol u lijevom jajniku i sad mi je doktor ustanovio hroničnu upalicu lijevo, malo zadebljanje i od upale malo iskrivljenu maternicu ulijevo. Desna strana je uredna-kako on kaže-ko u curice. Pijem kontracepcijske tablete yasmin,a on ih je i savjetovao-kako zbog neželjene trudnoće tako i zbog jakih i dosta bolnih ovulacija. Spominjao je da se može nekim slučajem kada budem planirala trudnoću dogoditi vanmaternična ili da zbog trenutne iskrivljenosti maternice može doći do nemogućnosti oplodnje,ali da se sve to da riješiti. Imam i malo gljivične infekcije i trichomonasa, a sve zajedno liječim. Kaže da mi se upala može vratiti ako ne pazim,ako se ne toplim i ako se kupam u hladnoj vodi. Tražim neki savjet i potporu. Može li se iskrivljenje na maternici ispraviti,kolike su mi šanse za oplodnju?Tražim stručno mišljenje,mooolim vas. I kako da ne brinem oko toga?I još nešto-može li se hronična upala jajnika ikada trajno da izliječi?hvala... :D
donka
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Feb 09, 2007 6:10 pm

Post od donka »

Na ultrazvuku pre pet godina i meni su isto to konstatovali, u medjuvremenu sam pila kontraceptivne tablete i ove godine kad sam radila ultrazvuk nikakvog iskrivljenja nije bilo, po recima doktorke sve je savrseno izgledalo!
Gisele
Novi član
Novi član

Post od Gisele »

donka napisao:Na ultrazvuku pre pet godina i meni su isto to konstatovali, u medjuvremenu sam pila kontraceptivne tablete i ove godine kad sam radila ultrazvuk nikakvog iskrivljenja nije bilo, po recima doktorke sve je savrseno izgledalo!

hvala,to mi puno znači. možeš li mi konkretnije reći kakav si problem imala i jesu li ti nešto doktori savjetovali?
Gisele
Novi član
Novi član

Post od Gisele »

i ako može još neko da mi napiše svoje iskustvo ili da stručno mišljenje?mooolim lijepo :D
ivamatic
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Avg 22, 2007 10:41 am

Post od ivamatic »

Ne morate da smatrate da nece doci do oplodnje,Vas doktor je rekao verovatno da su sanse manje,ali sigurno nije rekao da nece moci uopste da dodje do oplodnje.Redovnom kontrolom i konsultacijama sa ginekologom,nece biti poroblema,nemojte brinuti.

Srdacan pozdrav! :P :P :P :P :P
"Izbiliza niko nije normalan..E=mc2"
Gisele
Novi član
Novi član

Post od Gisele »

hvala! još neko?u prvom postu sam imala par konkretnih pitanja,ako bih mogla dobiti još neko mišljenje u vezi njih? :D budite dobri
donka
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Feb 09, 2007 6:10 pm

Post od donka »

Gisele napisao: hvala,to mi puno znači. možeš li mi konkretnije reći kakav si problem imala i jesu li ti nešto doktori savjetovali?
Ultrazvuk sam radila zbog sumnje na policistican jajnik, nisam imala nikakvih drugih problema pa je doktorka zakljucila da je ta iskrivljenost posledica neke ranije upale koja je prosla neprimeceno! Kako sam bila mlada i nisam razmisljala o trudnoci nista mi nije ni savetovala u vezi toga, ali evo sada je to izgleda proslo samo od sebe.
Gisele
Novi član
Novi član

Post od Gisele »

Drago mi je da to čujem:)nadam se da će biti i kod mene tako,radim na tome,hvala:)
Odgovori