analize dobre-bol ostao
analize dobre-bol ostao
Već par meseci osećam bolove u donjem stomaku i imam osećaj naduvenosti.prvo sam pomislila da je problem ginekološke prirode,uradila sam pregled i uz,ali je tu sve bilo u redu.Uradila sam i krvnu sliku i samo su leukociti bili povećani.Posumljali su na mokraćne kanale i bešiku,iradila sam urino kulturu i tu je sve u redu.U medjuvremenu je bol postajao sve češći i praćen mučninom.Zadnjih desetak dana imam i temperaturu 37.5.Što se tiče stolice,naizmenično imam zatvor i proliv.Stolica je svetlije boje ali nema tragova krvi.Bol se pojačava nakon pražnjenja.Zašto mi niko od lekara nije preporučio neki pregled ili analizu vezano za debelo crevo.Šta mi vi preporučujete?Napominjem da na poslu dosta sedim i hranim se uglavnom suvom hranom ali sa želudcem nemam problema.Hvala.
- tamaraft
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Promenite nachin ishrane za pochetak i ako se stanej ne promeni za 2 nedelje obratite se doktoru i trazite uput za gastroenterologa!
Minimum 2 litre vode dnevno, dve vocne uzine od 150 g voca (ne grozdje, banane), ruchak bez hleba, supica moze i ne mora, meso i povrce-bareno se vishe preporuchuje, ali moze i sveze u salati, izbegavati pasulj, krompir, patlidzan, onda bar 150 ml jogurta dnevno ujutru i uveche i 100 gr hleba sa celim zrnom suncokreta.
Suve shljive! Kompot od jabuka!
Zaboravite pekare i grickalice i fast food!
Ako stanje bude isto posle 2 nedelje onda ko dr ali znam da ce biti bolje ako se budete ovako hranili!
Minimum 2 litre vode dnevno, dve vocne uzine od 150 g voca (ne grozdje, banane), ruchak bez hleba, supica moze i ne mora, meso i povrce-bareno se vishe preporuchuje, ali moze i sveze u salati, izbegavati pasulj, krompir, patlidzan, onda bar 150 ml jogurta dnevno ujutru i uveche i 100 gr hleba sa celim zrnom suncokreta.
Suve shljive! Kompot od jabuka!
Zaboravite pekare i grickalice i fast food!
Ako stanje bude isto posle 2 nedelje onda ko dr ali znam da ce biti bolje ako se budete ovako hranili!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
- tamaraft
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
o da 
pa nije valjda da je tih 400 m sve shto predjete tokom dana?
Ajde ajde, mrdajte, u shetnju sad kad ne radite, patike, trenerka i tap tap bar 30 min, ali ne ono polako mi cp mic nego shtapac shetnja.
Vodu odmah u flashu i pored sebe i nema spavanja dok se ne popije ona od 2 l!

pa nije valjda da je tih 400 m sve shto predjete tokom dana?

Ajde ajde, mrdajte, u shetnju sad kad ne radite, patike, trenerka i tap tap bar 30 min, ali ne ono polako mi cp mic nego shtapac shetnja.
Vodu odmah u flashu i pored sebe i nema spavanja dok se ne popije ona od 2 l!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.