Babyboom, ja sam CVS radila u inostranstvu, gde i zivim.

Ovde je to besplatno. Zbog mojih godina ponajvise, a i nakon tog obaveznog ultrazvuka u 12 nedelji, doktori su me savetovali da obavezno uradim CVS! Ja sam normalno oberucke to prihvatila, a zasto CVS a ne amnio zato sto se radi ranije, do 13 nedelje najkasnije i ako nesto nije u redu sa bebom, a ti odlucis da abortiras, abortus se radi hirurski, kao i svaki abortus. (do 15 nedelje fetus se odstranjuje tako). Ali, ako se resis za amnio koji se radi u 15 nedelji, i ako nesto nedaj boze nije u redu sa plodom, onda se ne radi klasican abortus, nego se plod prvo usmrti

, i onda radja mrtvo dete

Pa reci mi koja majka bi mogla da to prezivi a ne poludi od zalosti???? Mislim... ja to ne bi mogla. Zato sam se odlucila za varijantu CVS, da ako nesto ne valja, abortiram, uspavaju me, ne vidim nista...
A dali boli taj CVS? Posto mene pitas, ja mogu samo da kazem-ne! Zavisi koji je tvoj prag podnosljivosti bola. Meni je veoma visok, ja i nakon carskog sam uzela samo dve tablete protiv bolova dok sam lezala u bolnici tih 24 casa nakon operacije. Dok su se druge zene kljukale, kukale i jaukale, ja sam se spakovala i dosla kuci, treci dan sam vec pekla kifle kuci, a malecki je spavao pored mene
I da, savetujem ti ako hoces mirnu savest, obavezno uradi taj test. Bices opustenija i srecnija.