zeludacna kila

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
victorius1985
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jun 22, 2008 5:56 pm

zeludacna kila

Post od victorius1985 »

zdravo ...
vec duze vreme imam problema vezano sa ishranom i sumljam na zeludacnu kilu... naime, pre oko 8 meseci sam zavrsio u urgentom jer sam imao stravicne bolove u zelucu (ispostavilo se da je u pitanju gorusica) dobio sam kao terapiju ranisan ,medjutim i dalje tu i tamo osetim kiselinu , cak i kao vracanje kiseline u jednjak (pece malo) , takodje sam primetio da ponekad imam problema sa gutanjem hrane ,lupanje srca, i otezano disanje ... zanima me kome da se obratim ?
ovako se osecam inace dobro , ne osecam neki umor , samo ponekad mi smeta sto imam to otezano disanje (kao da nemam dovoljno vazduha, a bio som kod pulmologa i sa plucima je sve u redu ) ...
po svemu sto sam procitao izgledaju mi kao simptomi zeludacne kile , zanima me kome treba da se obratim (kom doktoru :) ) i kakvi testovi se rade za proveru da li je to u pitanju ?
hvala puno :)
i jos ako imate neke savete ,dobrodosli su :) vezani za ishranu i ostale aktivnosti ...
micka7
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 10:08 am

Post od micka7 »

Sumnjam da cu Vam biti od neke pomoci, ali da biste proverili da li zaista imate zeludacnu kilu, morali bi ici na gastroskopiju.
Naime, i ja bih da postavim jedno pitanje.
Kod dijagnostikovane hiatus hernije axialis, da li se doticna osoba sme baviti sportom, i kojim?
Hvala unapred na svakom savetu.
ivamatic
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Avg 22, 2007 10:41 am

Re: zeludacna kila

Post od ivamatic »

victorius1985 napisao:zdravo ...
vec duze vreme imam problema vezano sa ishranom i sumljam na zeludacnu kilu... naime, pre oko 8 meseci sam zavrsio u urgentom jer sam imao stravicne bolove u zelucu (ispostavilo se da je u pitanju gorusica) dobio sam kao terapiju ranisan ,medjutim i dalje tu i tamo osetim kiselinu , cak i kao vracanje kiseline u jednjak (pece malo) , takodje sam primetio da ponekad imam problema sa gutanjem hrane ,lupanje srca, i otezano disanje ... zanima me kome da se obratim ?
ovako se osecam inace dobro , ne osecam neki umor , samo ponekad mi smeta sto imam to otezano disanje (kao da nemam dovoljno vazduha, a bio som kod pulmologa i sa plucima je sve u redu ) ...
po svemu sto sam procitao izgledaju mi kao simptomi zeludacne kile , zanima me kome treba da se obratim (kom doktoru :) ) i kakvi testovi se rade za proveru da li je to u pitanju ?
hvala puno :)
i jos ako imate neke savete ,dobrodosli su :) vezani za ishranu i ostale aktivnosti ...

Obratite se doktoru opste prakse i trazite uput za GASTROENTEROLOGA,pa ce Vam on posle pregleda objasniti podrobno koje analize i kakva snimanja treba da obavite.

Zelim Vam svaku srecu.... :P :P :P :P :P
"Izbiliza niko nije normalan..E=mc2"
Odgovori