zdravo svima!
nova sam na forumu.
mama mi je prije 4 mjeseca operisala rak debelog creva i sad prima hemo-terapiju 5-fu intravenozno.
juce je pocela 4. od 6 prepisanih ciklusa.
danas joj je sestra promasila venu ili vec sta je napravila nemam pojma, uglavnom sadrzaj je otisao pod kozu od cega se mami na licu mjesta stvorila oteklina na ruci (nisam sigurna kako to drugacije da nazovem).
elem, sestra se nije potresla zbog toga; izvadila je iglu, ubola ponovo i dala joj ostatak terapije.
da li ovo znaci da je mama danas dobila manju kolicinu od propisane ili i ovo sto je otislo pod kozu nekako biva absorbovano?
drugo pitanje - prve 3 terapije je primala kao infuziju, ovu 4. joj davaju kao inekcije. u cemu je razlika i zasto dolazi do ovakvih promjena?
nadam se da nije samo zato sto ju je ovaj put primio drugi doktor jer njen onkolog nije bio tu.
hvala unapred na odgovorima ili komentarima ako ste imali slicnih iskustava.
zelim vam svima puno snage, celicne volje i vjere!
kad intra-venozna hemioterapija promasi venu...
-
- Novi član
- Pridružio se: Uto Avg 26, 2008 12:55 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
hvala, protta.
mama je pokusala danas razgovarati o toj promjeni sa onkologom koji je do sada vodio njenu terapiju ali je on odbio da komentarise jer kako kaze "ne moze on preko svog kolege da daje komentare, sad kolega vodi ovu terapiju, a on ce nastaviti sledecu pa ce joj onda reci sta ima".
ma muka mi je od vecine naseg medicinskog osoblja i njihovog odnosa prema pacijentima!
nek se ne uvrede izuzetci!
no dobro...idemo u cetvrtak kod naseg dragog hirurga (koji je jedan od izuzetaka i hvala Bogu sto nam ga je poslao) na kontrolu pa ce nam on odgovoriti na pitanja.
hvala na odgovoru i lijepim zeljama!
mama je pokusala danas razgovarati o toj promjeni sa onkologom koji je do sada vodio njenu terapiju ali je on odbio da komentarise jer kako kaze "ne moze on preko svog kolege da daje komentare, sad kolega vodi ovu terapiju, a on ce nastaviti sledecu pa ce joj onda reci sta ima".
ma muka mi je od vecine naseg medicinskog osoblja i njihovog odnosa prema pacijentima!
nek se ne uvrede izuzetci!
no dobro...idemo u cetvrtak kod naseg dragog hirurga (koji je jedan od izuzetaka i hvala Bogu sto nam ga je poslao) na kontrolu pa ce nam on odgovoriti na pitanja.
hvala na odgovoru i lijepim zeljama!