Optipenovi i Lantus insulini...

Najveći domaći Podforum o dijabetesu. U velikoj bazi podataka možete pronaći mnoštvo odgovora i saveta koliko imate šećernu bolest ili jednostavno želite da naučite više o njoj. Pitajte sve što Vas zanima i vrlo brzo ćete dobiti odgovor od naših stručnih saradnika.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, Diabeta

Odgovori
Sindjo
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Sep 13, 2005 5:08 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Optipenovi i Lantus insulini...

Post od Sindjo »

Cao svima,
Treba da predjem na Lantus insulin, pa me zanima gde mogu da nabavim Optipen za davanje istog? U Cacku se moze dobiti na samo jednom mestu, i to po ceni od preko 5000 dinara. Da li je taj pen moguce dobiti na nalog ili bar po nekoj pristupacnijoj ceni od pomenute, jer obzirom da sam jos uvek nezaposlen, cifra od 60-ak evra je prevelika za mene. Ako neko ima korisnu informaciju u vezi sa pomenutom temom, molim da mi sto pre odgovori. Jos jednom, pozdrav za sve posetioce foruma.
Zanima me razmena iskustava u vezi sa dijabetesom. Dijabeticar sam 21 godinu i svako iskustvo drugih u vezi s tim, i svaki koristan savet, uvek dobro dodju.
Mićaž
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Okt 08, 2004 9:43 am
Kontakt:

Post od Mićaž »

Opti pen se nabavlja u apoteci sa overenim nalogom koji se overava u socijalnom!!!, tako sam ja dobio u Užicu pre mesec dana!
Sindjo
Novi član
Novi član

Hvala...

Post od Sindjo »

Komsija (kao sto si sigurno vec video, ja sam iz Ivanjice), hvala na informaciji. Stvar je u tome, sto su u Cacku u drzavnoj apoteci pokusali da me predju, tj. trazili su mi 5050 dinara za Optipen. Kako sam bas danas bio u Beogradu na jednoj od kontrola, raspitao sam se i tamo, pa su mi oni rekli isto sto i ti. Sada mi ostaje samo da uzmem nalog i overim ga, pa pravac apoteka. U svakom slucaju, hvala na brzom odgovoru. Naravno, ko ce kome pomagati i ko ce koga bolje razumeti, ako ne, mi jedni druge...svi smo u istoj situaciji i moramo pomoci onome kome treba pomoc, makar to bila i najobicnija informacija poput ove. Hvala jos jednom.
Zanima me razmena iskustava u vezi sa dijabetesom. Dijabeticar sam 21 godinu i svako iskustvo drugih u vezi s tim, i svaki koristan savet, uvek dobro dodju.
Sindjo
Novi član
Novi član

Nasa drzava i odnos prema bolesnicima

Post od Sindjo »

Evo, vec dve nedelje pokusavam da dodjem do Optipena i non-stop nailazim na birokratske zavrzlame...u Beogradu vaze jedna, u Cacku druga pravila, socijalno pravi probleme oko refundiranja...sve u svemu, nekada pomislim da bi nasoj drzavi najvise odgovaralo da svi bolesni izvrse kolektivno samoubistvo i ratosiljaju drzavu problema. Zar zaista nije moguce bolesnima bar olaksati muke oko nabavke lekova i pomocnih sredstava??? Kazu ti da ti je neophodan lek u borbi sa dijabetesom (kao npr. Tioktacid), a ovamo ne priznaju refundiranje...ja sam prosle godine za taj lek u Nemackoj dao skoro 300 evra i kada sam sa urednim papirima trazio refundaciju troskova, hladno su me odbili. Sta jos reci???
Od ovog jadikovanja nemam nista ali eto, nek se zna u kakvoj drzavi zivimo, a dijabeticarima to ne treba ni da pricam, nazalost, oni su ve na svojoj kozi sigurno dosta toga iskusili, kao i drugi bolesnici.
ZALOSNO...
secerko75
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Okt 22, 2004 10:53 pm

Post od secerko75 »

tuzno i istinito i ti tu nemozes nista.meni doktor kaze da novorapid i lantus mogu dobiti samo oni dijabeticari kojima je neregulisan dijabetes,da penkala mogu dobiti samo oni koji imaju problem sa vidom ili oni koji daju cetiri puta dnevno inzulin.znaci treba da postanemo invalidi pa da onda dobijemo ono sto treba a sta ce nam onda.pa ja nemogu da verujem sta se desava u ovoj drzavi...
Diabeta
Saradnik
Pridružio se: Sub Sep 11, 2004 3:51 pm
Kontakt:

Post od Diabeta »

Mene su, nakon 4 godine, pre neki dan uredno odbili za potrosni materijal za pumpu. U najkracem, komisija je rekla da su se malo zaracunali sa budzetom, pa im sada stezu kais... :roll:
Ovo nije prvi, a sigurno ni poslednji put da mi drzava kaze "ko te j....."!
Mikajlo
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Okt 23, 2005 5:50 pm

Post od Mikajlo »

U Negotinu je potreban overen nalog (predlog za nabavku) od strane lekara interniste i sestara na salteru - nikakvo socijalno. Pravac apoteka u prizemlju, cekanje 10-ak minuta, apotekarkin osmeh, moj osmeh i potpis, optipen u ruke i zdravo.
Diabeta
Saradnik
Pridružio se: Sub Sep 11, 2004 3:51 pm
Kontakt:

Post od Diabeta »

Super! Eto jos jednog primera da kao da zivimo u nekoliko razlicitih drzava. U Novom Sadu, kako cujem od tamosnjih ljudi, insulin prepisuje iskljucivo endokrinolog! Zamislite to mucenje svakog meseca, jurnjave po klinici i ostalo... :roll:
Odgovori