Naslov je mogao biti i bolji, ali ...
Situacija je sledeca:
Majka je pre par godina operisala karcinom dojke i tom prilikom joj se ona odstranjena i skrenuta joj je paznja da bude pazljivija sa tom rukom, desna je u pitanju, da ne radi teske poslove i sl.
Pocetkom ovog meseca je polomila nogu i upucena je na koriscenje staka.
Medjutim, ona se boji da njihovom upotrebom moze da izazove neko nagnjecenje cvorova koji se nalaze u podpazusju.
Zatim, posle jedne krace "setnje" pozalila se da je boli.
E sad, da li je tolika zabrinutost moje majke opravdana?
Da li ona zaista ne sme da koristi stake tj. da li taj pritisak na potpazusje moze da joj nekako naudi?
Molim za odgovor!
Upotreba staka posle operacije karcinoma dojke
- tamaraft
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Ako je operacija karcinoma dojke bila pre par godina onda nema opravdanja za bol u toj regiji zbog shtaka.
Bol od shtaka se javlja kod svakog pacijenta dok se mishici ruku i ramena dovoljno ne ojachaju da ne dozvole da se cela tezina tela nosi na povrshini pazushne jame.
Malko je umazena
samo vi u toku dana njoj recite da cheshce a krce sheta, da utrenira mishice ruku i da svoju tezinu nosi mishicima a ne oslanjanjem na pazuh.
Nadam se da vam je pokazan pravilan polozaj i hod sa shtakama...i vezbe za jachanje ruku??
Ili sam ja jedini idealista u ovoj zemlji?
Pozdrav
Bol od shtaka se javlja kod svakog pacijenta dok se mishici ruku i ramena dovoljno ne ojachaju da ne dozvole da se cela tezina tela nosi na povrshini pazushne jame.
Malko je umazena

Nadam se da vam je pokazan pravilan polozaj i hod sa shtakama...i vezbe za jachanje ruku??

Pozdrav
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Pa niste jedini idealistatamaraft napisao:Ako je operacija karcinoma dojke bila pre par godina onda nema opravdanja za bol u toj regiji zbog shtaka.
Malko je umazenasamo vi u toku dana njoj recite da cheshce a krce sheta, da utrenira mishice ruku i da svoju tezinu nosi mishicima a ne oslanjanjem na pazuh.
Nadam se da vam je pokazan pravilan polozaj i hod sa shtakama...i vezbe za jachanje ruku??Ili sam ja jedini idealista u ovoj zemlji?
Pozdrav

i ja sam

I nisu joj pokazane nikakve vezbe za jacanje ruku...
Da li mozete da me uputite na neki link gde mozemo videti te vezbe?
Hvala!tamaraft napisao:Bez obzira shto su na slikama deca...
http://www.centarsm.co.yu/ProgramMalaDeca.htm
I opet, hvala!tamaraft napisao:http://www.centarsm.co.yu/ProgramVratna ... ezbe_slike