zadah

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
pbg
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Maj 15, 2008 12:03 pm

zadah

Post od pbg »

Imam problema sa zadahom i gotovo sam siguran da je u vezi sa zelucem. ako mozete da mi kazete u cemu se sastoje ta ispitivanja,koji su najcesci(mozda i jedini?) uzroci i nacin(lek) i verovatnoca izlecenja. unapred hvala
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od tamaraft »

Da li je neprijatan zadah konstantan? Ili samo u odredjenim delovima dana? Pre jela, po budjenju?

Da li imate problema za zubima? Cistama? Desni?

Zadah moze biti usled problema sa ustima ili problema sa zelucem. Ako zatvorite usta i dunete kroz nos i oseca se zadah, problem je u zelucu ili i u zelucu i ustima.

U ustima zadah moze biti od neadekvatne higijene, tj. nepravilne i pokvarenih zuba. Naravno oni koji uopste ne odrzavaju higijenu, uglavnom ne brinu ni za zadah.

Zato je savet sto cesce prati zube, pogotovo pre spavanja. Koristiti konac za zube i osvezavajuce antiseptike sa fluorom.

Cetkica bi trebalo da je ravna i da se peru zubi po principu da se navlace desni preko zuba. Mogu se kombinovati i kruzni i vibrirajuci pokreti. I jezik se cetka, ne agresivno, vec da se uklone ostaci hrane koji se tu zadrze.

Pre bilo kakvog pregleda probajte i Ozosept rastvor za ispiranje usta, zvacite sirovu nanu, rebalo bi jednom nedeljno isprati usta maslinovim uljem, promuckati u ustima jedno 2 minuta (gadno je ali ubija bakterije i miris). Onda antibakterijskih vodica za ispiranje usta poput Listerine...

Vrlo cesto se neprijatan miris iz usaan oseti i zbog sakrivenih cisti koje se nalaze u dzepovima zuba, pogotovo kutnjaka. U svakom sluchaju se obratite doktoru ako vam to predstavalja toliki problem.
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
pbg
Novi član
Novi član

Post od pbg »

pa zadah je konstantan ali ujutru je bas izrazen.prosecno bar 2 puta dnevno perem zube tim nacinom,cistim jezik onom rapavom stranom cetkice a koristim aquafresh za ispiranje. znaci bas treba dnevno dobro vreme da provedem u kupatilu da se vecinom pokrije zadah.A mislim da bi normalno bilo cak i da jednom operem zube pa da se ne oseca. Sad mozda je preko dana meni i takav osecaj,jer imam grozan ukus u ustima i grlu pa mi se vecinom i cini posto mi drugi nisu nista posebno skretali paznju.Zato se meni cini da je od zeluca jer vazda imam neke probleme sa varenjem,nadimanje,proliv...
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član

Post od tamaraft »

Ako je vec tako obratite se gastroenterologu da se urade potrebne analize i da dobijete dijagnozu, da znate na chemu ste!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
pbg
Novi član
Novi član

Post od pbg »

ma ja hocu ali ako moze neko da kaze kakve su ta ispitivanja okvirno i koliko traju,da znam psihicki da se pripremim :D
Mislim,nije svejedno gutati sondu itd..
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član

Post od tamaraft »

Nije svejedno ali je isto tako i neophodno ako zelite da znate shta je problem sa vama.

Nije mi jasno zashto se ljudi plashe DIJAGNOSTICHKE procedure? Pa nece vas cherechiti i seci i ubiti, vec sao pomoci da se shto pre dijagnostikuje oboljenje kako bi vam shto pre dali terapiju i reshili vashe probleme.

Ne budite dete!

A to shto imate internet iskoristite i po netu potrazite rechi kao shto su dijagnostika zeludca, gastroskopija, simptomi oboljenja zeludca, zadah...zachudicete se koliko ce vam se sajtova pojaviti!
Odgovori