Blizanačka trudnoća

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Odgovori
Milojicin mali
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Avg 20, 2008 3:57 pm

Blizanačka trudnoća

Post od Milojicin mali »

Pozdrav svima,
U 26 nedelji sam trudnoće,nosim dva dečaka,jedan težak 900 g a drugi 600.
Da li je ova razlika velika?Zašto se javlja ova razlika u telesnoj težini?
Svi ostali nalazi su u redu?
Ovo mi je prva trudnoća i imam gomilu pitanja,voljela bih da čujem iskustva drugih mama koje imaju blizance....
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od tamaraft »

Nikakav problem nije razliak u tezini, u vecini sluchajeva se i deshava tako velika i josh veca na samom rodjenju razlika u tezini, jednostavno jedan plod je napredniji i na neki nachin prostorom 'ugrozava' drugi plod ail ako su svi nalazi ok i ako nema vecih abnormalnosti na plodovima na ultrazvuku nemate za shta da brinete.

A kad se porodite, otom potom, trudnoce sa jednim plodom znaju da donesu novorodjenche se raznim deformitetima, noguce, tortikolis, ali sve su to stvari koje se reshe u prvih par meseci zivota, vezbicama, a blizanachke trudnoce automatski ce povecati rizik od nastanka takvih problemchica, ali opet to je neshto o chemu cete vi i vash suprug brinuti kad se bebci rode zivi i zdravi.

Ne bi bilo loshe da iskoristite privilegiju toga shto imate pristup internetu i da se informishete i edukujete o blizanachkim trudnocama, internet je put textova o tome, a u krajnjoj liniji, kuc kuc kod dr i trazite da vam da svu lietraturu ili neki drugi izvor informacija.

Niko vam nece dati sve sazvakano, morate sami da se snalazite, takav je zivot nas ljudskih zivotinja :)

http://www.*/index.php?show=cat ... _catID=276

http://www.trudnoca.net/tekst.php?id=13 ... 0i%20porod
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
veki30
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Mar 07, 2005 2:42 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od veki30 »

evo da ti kazem da ne verujes bas previse UZ, moje devojke su se kao pratile i bile +/-30gr celu trudnocu, poslednji UZ radjen je 36+2 i tada su obe imale identicno 1836gr, rodile su se 10 dana kasnije sa razlikom od 800gr, jedna devojka imala 2050gr/48cm druga 2850gr/49cm

Ako su ti svi ostali nalazi ok, i ako se bebani lepo razvijaju, mazi taj stomacic i uzivaj puno puno u njemu
double trouble is my life
Odgovori