Policistichni jajnici/Multicistichni jajnici

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Odgovori
tam tam
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jul 13, 2008 5:52 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Policistichni jajnici/Multicistichni jajnici

Post od tam tam »

Shta znachi imati multicistichne jajnike odnosno desni jajnik 32 x 24mm. Pregled ja napravljen vaginalnom sondom. Dobila sam i chepice za belo pranje. Ginekolog mi nije zeleo reci shta znachi imati multicistichne jajnike, brinem se zbog toga i molim za pomoc. Pre pet godina su mi u priv poliklinici u bf u rekli da imam policistichne jajnike i od tada piem diane 35, sve dok pre godinu dana nisam primetila promene na kozi lica u smislu oziljaka od akni i neprestalno izlazenje akni. Tada mi je gin preporuchio longest i pred dobijanje mens se ne osecam bash najbolje u smislu bola u predelu stomaka, znojenja , bledila , malaksalosti itd. Sada trebam napraviti pauzu od tri meseca i to me uzasno plashi jer znam kako koza lica izgleda bez unoshenja sintetichkih hormona..prepuna je akni, masti se..po telu se shire malje mada je jedina pozitivna stvar shto uspem ostaviti po neki kg bez da se izgladnjujem.

Moje pitanje pored gore postavljenog jeste sledece..moze li se ova pojava nekako izlechiti akupunkturom ..homeopatijom ili na drugi nachin..bilo kako..samo bez unosa sintetichkih hormona. I kada prestaje, rekli su mi da se to da samo normalizovati nakon porodjaja..pod uslovom da zena sa slichnim jajnicima uspe ostati u drugom stanju. Da li se ovi hormoni trebaju do kraja zivota unositi..jer to zvuchi zaista dugo s obzirom da sam tek napunila 23, i plashim se nakon saznanja da zene unoseci tablete hormona imaju chak tri puta vecu shansu za rak dojki, materice..jajnika shto je zaista strashna pomisao. Molim Vas pomozite mi koliko mozete, vasha ce pomoc neverovatno mnogo znachiti.
Hvala
tam tam
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jul 13, 2008 5:52 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od tam tam »

HVALA VAM NA ODGOVORU.
NEKAD PRAZNE RECHI MNOGO GOVORE.
Odgovori