policisticni jajnici

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Odgovori
sephirotic6
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jul 14, 2008 2:54 pm

policisticni jajnici

Post od sephirotic6 »

cao,imam 20 godina,i imam problema sa aknama,i rekli su mi da uradim ECHO jajnika,i iako nije moglo dobro da se vidi doktorka mi je rekla da imam policisticne jajnike
ciklus mi se zakasnio za 5 dana,i retko mi se desi to,ali zabrinuta sam
inace imam 45 kg,visina 165,i nisam udata,i nisam ikad imala odnose ako je to bitno
treba mi vase misljenje,bas sam zabrinuta
hvala
Korisnikov avatar
dr bokica
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Jul 08, 2008 6:19 pm

Post od dr bokica »

Mislim da nemas razloga za preteranu brigu.
Danas se to leci poprilicno uspesno.
Mojoj sestri tvojih godina koja takodje nije imala odnose do sada dijagnostifikovani su cisticni jajnici, terapijom progesteronom uspela je to da resi.
Mada treba da uzimas propisanu terapiju i radis kontrole.
Rec je o dijagnozi koja se danas jako cesto ustanovljava.
Dobar ginekolog, redovne kontrole i terapija i ne bi trebalo da bude problema.
Nadam se da ce ti neko strucniji odgovoriti na pitanju, ja se javljam cisto da se ne sekiras previse.
markina
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Avg 06, 2008 4:12 am

nema razloga za brigu

Post od markina »

ja takodje imam policisticne jajnike, imam 31 godinu, i naravno ne redovne menstruacije, dobijam na svakih 45 dana, nikad nisam mogla da to sredim sa hormonima koje sam pila, jedino mi je bio problem da ostanem u drugom stanju, ali cim sam videla da ne mogu da ostanem u drugom stanju prvih godinu dana, otisla sam kod lekara i rekla uradili su silne analize, i dali su Clomifen da pijem i evo sad sam trudna,
odma sam ostala u drugom stanju cim sam to pocela da pijem, tako da nema razloga za brigu, to je najmanji problem
pozdrav
sanja_nebo
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Avg 14, 2008 1:44 pm

Post od sanja_nebo »

CAO DRAGE MOJE I JA SAM IMALA POLICISTICNE JAJNIKE ,SAD IH NEMAM BAR TAKO MI POTVRDJUJE GINEKOLOG.NAJBOLJE JE KAD SE IMA DOBAR GINEKOLOG KOJI MOZE DA NAS LECI I FIZICKI I PSIHICKI.NAIME NARAVNO DA MORAMO DA TROSIMO TERAPIJU ALI I PSIHA UTICE NA COVEKA.ZATO BUDITE COOOL I NEMOJTE SE NERVIRATI.VISE SEXA MANJE STRESA I TO JE RECEPT ZA DOBAR ZIVOT
Odgovori