Kako da podignem broj belih krvnih zrnaca na sto prirodniji

Diskusije o malignim oboljenjima ljudskog organizma. Pitanja i odgovori, saveti i mnoštvo iskustava osoba sa tumorskim promenama želudca, jetre, pankreasa, mozga, koštanog sistema, disajnih organa i dr.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
cranberry
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jul 03, 2008 1:58 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Kako da podignem broj belih krvnih zrnaca na sto prirodniji

Post od cranberry »

Ovo pitanje je postavljeno svima koji imaju carobno iskustvo sa hemoterapijom i carima koje ona nosi :x
Jako mi je bitno da probam da izbegnem taj neupogen koji daju,mada mi narednu terapiju nece ni dati ako se organizam sam ne izbori da ih napravi.Kazu doktori da posle te inj.organizam jos vise oslabi pa je izbegavaju...A ja zelim da je dobijem na vreme pa bih probala nesto alternativno,ako iko ista zna?????????
Hvala vam ako se icega setite
cemi
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Nov 13, 2007 9:07 pm

Post od cemi »

Mon ocu su posle 2 hemoterapija, bela krvna zrnca rapidno pala.Nismo mu davali nikakvu hemiju ali smo ga kljukali sa sto vise mesa ( svih vrsta sem konjskog ). Bukvalno je za svaki obrok jeo po neko pogolemo parce.Da li je zbog toga ili ne uglavnom mu se krvna slika izuzetno sredila do sledeceg ciklusa.Nisam sigurna da bi se lekari slozili sa nama ali eto to su moja iskustva.
biljanalj
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Maj 01, 2008 9:13 pm

Post od biljanalj »

NEUPOGEN nije ni malo stetan,on sluzi kao podstrek za podizanje belih krvnih zrnaca,a lekari izbegavaju da ga daju zato sto je jako skup.
Natasha2
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Jul 26, 2008 12:18 pm

Re: Kako da podignem broj belih krvnih zrnaca na sto prirodn

Post od Natasha2 »

cranberry napisao:Ovo pitanje je postavljeno svima koji imaju carobno iskustvo sa hemoterapijom i carima koje ona nosi :x
Jako mi je bitno da probam da izbegnem taj neupogen koji daju,mada mi narednu terapiju nece ni dati ako se organizam sam ne izbori da ih napravi.Kazu doktori da posle te inj.organizam jos vise oslabi pa je izbegavaju...A ja zelim da je dobijem na vreme pa bih probala nesto alternativno,ako iko ista zna?????????
Hvala vam ako se icega setite
Probaj EKOMER! Moja majka je to pila sve vreme hemoterapije i nisu joj padali leukociti.Pije još uvek jer je dobro za imunitet,mada njoj više ništa ne može pomoći,nažalost!
ibi
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jul 30, 2008 12:43 am

Post od ibi »

Probaj sa kapima od biljke Ehinacee- najbolje Imunal kapi, 3x po punu dozu pola sata pre jela,
Dalje u ishranu ubaciti beo meso, ribu,mladi sir(jedan dan star ) surutka (ako moze od kozjeg mleka), suvo belo grozdje , bademe , lesnike ...U principu tokom terapije bitna je jaka proteinska hrana i dosta odmora i sna.
Dobri su cajevi od koprive, nevena, hajducke trave ali meni su se mnoge stvari gadile pa i cajevi koje sam ranije mogla da pijem sad su mi neukusni i izazivaju mucninu. :(
Dosta pacijenata se hvali da im je slanina pomogla ( prava domaca bez kuvanja- ovo je jako vazno da bi ostale sacuvane aminokiseline da se ne denaturisu i naravno bez nitrata) ...
Javi sta je pomoglo.Sresno!!!
cranberry
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jul 03, 2008 1:58 pm

Post od cranberry »

Hvala svima na savetima,ali na zalost jos nista od toga nisam probala jer sam pre vasih odgovora morala da primim terapiju!!!
Elem,b.k.zrnca su bila na ivici ali nisam morala da primim Neupogen od koga me je celo telo bolelo prosli put...jedino sto sam do tada cula bilo je da pomaze setnja u prirodi i kvasac koji se rastvori u vodi i pomesa sa malo limuna,i ja sam to upraznjavala.C.k.zrnca nisu toliki problem jer ih dize masa aktuelnog voca na pijaci,pa kopriva,pa cvekla...
U svakom slucaju,probacu i ovo,samo ako hoce zeludac da ih primi,jer me uzasno zeza od zadnje terapije pa sam pocela da izbegavam masu stvari,a na samu pomisao na neke vec pocinjem da se gadim(kozji sir i surutka) :wink:
Pozdrav,Kaca
ibi
Novi član
Novi član

Post od ibi »

Odlicno, sto nisi morala da primas Neupogen, samo napred !
Normalnoje da ti se posle terapije hrana gadi:cry: , ali kad kriticni dani prodju pokusaj da regulises ishranu.
Ako imas problema sa zeludcem od svezeg voca i povrca vise pravi nekuvane sokove (posebno od cvekle) jer tako manje nadrazuju zeludac. Inace pokusaj da cedis svez kupus i pijes taj sok jer pomaze kod problema sa zeludcem.
Trudi se da unosis kvalitetne protine-ribu mladi sir, a crvena krvna zrna sporije opadaju ali se sporije i oporavljaju od leukocita,zato pazi.
Ono sto ti ne bih preporucila je kvasac. Naime vitamini B grupe se izbegavaju kod onkoloskih pacijenata (mada neki noviji stavovi su da mogu da se koriste, bolje je ne rizikovati,) a nikako ih ne uzimaj ( pa ni pivski kvasac) bez saglasnosti sa onkologom koji te vodi (Za neke tipove tumora je dokazano da se ''hrane''vitaminom B )
Treba imati na umu na zalost da ono sto pomaze da se zdrava celija oporavi tj raste, jos vise pomaze i tumorskoj celiji u tome.
Pozz
Korisnikov avatar
protta
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Apr 27, 2008 12:00 pm

Post od protta »

Ako ste u mogucnosti da nabavite biobran tj arabinoksilan.Skup je ali mislim,iz iskustva,da moze da pomogne.
bobans1983
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Dec 20, 2006 9:02 pm

Post od bobans1983 »

medicinska nacela se stalno menjaju.Meni je prosle godine, za supruga, lekar,onkolog, prepisao B vitamin.
Poznato je ovde na forumu da za leukocite pomazu i kokice.
ibi
Novi član
Novi član

Post od ibi »

Da zaista se nacela brzo menjaju, ali je i onkolog znao koji je tip kacinoma u pitanju ,
a to sam htela da istaknem- nije svaki tumor isti ( a ni osoba) pa nema ni istog pristupa svakom pacijentu.
Zato i dalje mislim da ne treba uzimati nista od preparat bez saveta sa onkologom koji vas vodi.
Inace vitamini B grupe su veliki , pa tu spada i Folna kiselina- Folnak a njega dobija veliki broj onkoloskih pacijenata , kao i mnogi koji se lece od anemije jer je neophodan za resrpciju gvozdja u organizmu.
Hvala za savet sa kokicama- makar jedan ukusan lek :D - odmah cu ga primeniti :wink:
Inace dobro se pokazao i integralni pirinac ( u kome ima i gore spomenutih vitamina B grupe), mada priznajem kokice su ukusnije :D
Samo hrabro napred do ozdravljenja!
Pozdrav
s.g.
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Avg 17, 2008 10:28 pm

slanina i orasi

Post od s.g. »

moja mama je operisala uznapredovali karcom grlica materice i rekli su joj a jede doomacu slaninu i orahe da bi povecla bela krvna zrnca...njo je omoglo i jos nekim zenama u Kamenici...pozdrav svima i sretno!!!

ps knjiga ''ziveti bez bolesti'' ernst ginter je mozda korisna da se procita, kaze da presna hrana leci rak, srcane i druge teske bolesti...
Odgovori